Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sommerhus-købere dropper udlejningen

Køber man et sommerhus som dette på Ved Redningsstationen 9 i Sønderho, skal man bemærke, at sommerhuset er tilmeldt udlejning. Det genererer til gengæld cirka 190.000 kroner om året i lejeindtægter. Foto: EDC Fanø
Flere sommerhuskøbere på Fanø vil have deres sommerhuse for sig selv, fortæller både udlejere og ejendomsmægler.

Udlejning: Der er sket noget med sommerhuskøberne i forhold til før finanskrisen. Dengang i begyndelsen af nullerne blev der i stor stil købt sommerhuse, som investeringsprojekter, der skulle udlejes. I dag har køberne en anden dagsorden.

- De fleste søger noget til eget brug, selvfølgelig vil nogle leje ud, og en lejeindtægt kan være med til at gøre, at man kan købe i en anden prisklasse, men hvis sommerhuset er lejet ud resten af året, er det ikke så interessant, for mange vil selv kunne tage det i brug, siger Erik Nørreby indehaver af EDC Fanø.

Cirka hvert andet sommerhus på Fanø er tilmeldt udlejning, og det skal man som køber være opmærksom på. Hvis der ligger en udlejningsaftale på et sommerhus, kan en ny ejer nemlig ikke bare rive den midtover, fordi han eller hun gerne vil bruge sit nye sommerhus.

Annonce

- Du overtager udlejningsaftalen, der ligger, og bookningerne er du nødt til at respektere. Fra påske og til november kan sommerhuset være lejet ud, siger Erik Nørreby og forklarer, at det, på trods af at folk har et stigende ønske om at købe et sommerhus til eget brug, stadig er attraktivt at være udlejer.

For mens de fleste er klar over, at sommerhuse giver et skattefradrag på 42.000 kroner, så er ikke alle klar over, at der også derefter er en lav beskatning af sommerhusudlejning, hvis ejerne har en negativ kapitalindkomst – altså skylder penge i banken.

- Det bedste hus, vi har til salg lige nu, er Ved Redningsstationen 9. Det er et stort hus. Det er booket for over 190.000 kroner udbetalt til ejeren fra udlejningsbureauet. Sådan et hus vil efter skat give cirka 160.000 kroner i lommen. Huset koster 3,2 millioner kroner, så ejerne får efter skat udbetalt fem procent af husets værdi, forklarer Erik Nørreby.


Der er flere, der ikke ønsker at leje ud nu. Det hænger sammen med, at der er en meget købestærk ny ejergrupper, mens andre ønsker stadig at leje ud, fordi der er gode fradragsmuligheder.

Hanne Thyssen, indehaver af Danibo-Fanø Sommerhusudlejning


Når tyskerne kommer

Hos Danibo-Fanø Sommerhusudlejning har indehaver Hanne Thyssen selvfølgelig bemærket, at mange nye sommerhusejere i større stil selv ønsker sig at bruge deres huse.

- Vi forventer, at om to år har flere fundet ud af, at de igen vil bruge mere tid på at rejse til udlandet, og så finder de ud af, at det er synd, deres sommerhus kun bliver brugt fire uger om året. Sådan er det også i dag, hvor der kommer nogle nye udlejere til os, der måske har ejet deres huse to-tre år, og som ikke bruger dem så meget, som de havde regnet med, siger Hanne Thyssen og bemærker, at så længe grænserne er lukket, er der rigeligt med sommerhuse i Danmark.

- Der er rigtig mange feriehuse i det danske ferieland, så længe vi ikke har tyskerne. Nej, det er ikke udbuddet, der er problemet fra nu, og indtil grænsen åbner, for der er ikke danskere nok til at fylde husene, men når grænsen åbner, står tyskerne på spring, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce