Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Ebbe Salomonsen (t.v.), formand for brugerrådet i Gjesing Fritidscenter, og Kurt Hansen, formand for lokalrådet i Gjesing, frygter, at foreninger bliver sat på gaden som konsekvens af SOSU-skolens planer om at udvide. Foto: Tue Sørensen
SOSU-skolen vil købe Gjesing Fritidscenter, rive det ned og bygge nyt, mens foreninger frygter at ryge på gaden. Brugere efterlyser helhedsplan.

Planlægning: I Gjesing har Social- og Sundhedsskolen vokset sig større og større, siden skolen flyttede ind på den gamle Gjesing Skole for 30 år siden. I dag står der pavilloner på parkeringspladsen indrettet som undervisningslokaler. Skolen har vokset sig ud af sine egne lokaler.

- Vi har i flere år lidt af pladsmangel på den gamle Gjesing Skole. Der er et konstant pres på, at vi skal uddanne flere og flere SOSU-folk, som vi mangler. Vi har forskellige modeller på banen, og den der er økonomisk overkommelig og mest hensigtsmæssig er, at vi overtager den sidste del af den gamle skole. Vi vil gerne købe den sidste del, rive den ned og bygge noget nyt og tidssvarende. Det vil også give den fordel, at vi kan bygge flere p-pladser, siger Johnny Søtrup, bestyrelsesformand på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg.

Erkender problemer

Det har imidlertid skabt et mindre ramaskrig i Gjesing, hvor netop den del af den gamle skole huser en stribe foreningsaktiviteter. Alligevel mener Johnny Søtrup, at skolen har et bud på en løsning, der kan være spiselig for de fleste.

- Vi er godt klar over, at det er et problem for de foreninger, der er der i dag, men vi vil gerne være behjælpelige med at stille lokaler til rådighed, uden for vores åbningstid. Det har vi snakket med kommunen om, som er i gang med at snakke med foreningslivet, siger Johnny Søtrup, der dog erkender, at skolen ikke vil kunne hjælpe de foreninger, der bruger lokalerne i dagtimerne.

- Der er nogle aktiviteter i dagtimerne, og der vil man skulle finde andre rammer, siger Johnny Søtrup, som til gengæld mener, at blandt andet Spangsbjerg IF Gymnastik vil kunne få direkte gavn at et nybyggeri.

- Vi bygger faktisk endnu bedre idrætsfaciliteter, end dem der er til rådighed i dag, så jeg tror også det vil være en gevinst for foreningslivet.

Per Kjær, bestyrelsesmedlem i Spangsbjerg IF Fodbold og ansvarlig for foreningens årlige sportsfest er dog ikke helt så positiv som den tidligere borgmester.

- Det er jo en trist udvikling, hvis det ender med at skolen river gymnastiksalene ned, som planen er og vi mister det græsområde, som vi plejer at holde sportsfesten på. Så kan sportsfesten jo ikke holdes der mere. Jeg ved, det er generelt for foreningerne, at de er bekymrede for, hvor vi skal være, siger han.

Vi har også kigget på, om vi skulle bygge nyt et nyt sted, men det kan vi ikke magte rent økonomisk.

Johnny Søtrup, bestyrelsesformand for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg


Annonce

Planlægning efterlyses

Ebbe Salomonsen og Kurt Hansen er henholdsvis formand for brugerrådet i fritidscentret og formand for lokalrådet i Gjesing og de kan godt se problemet med SOSU-skolens mangel på plads.

- Rundt omkring i gaderne holder der biler overalt. Jeg har talt op imod 100 biler, så jo, der er behov for mere plads. Men man har altså en stor grund her med god plads, og man kunne overveje at lægge nogle fløje ned og så bygge i højden synes jeg, siger Ebbe Salomonsen.

Kurt Hansen efterlyser en samlet overordnet plan:

- Det bedste ville være, hvis man kunne flytte denne skole et andet sted hen og måske bygge boliger til eksempelvis ældre, men hvis det ikke ligger i kortene, så synes jeg man bør tænke ind i det videre forløb, at der står en hel masse, der bruger centeret i dagtimerne, og det er ikke nødvendigvis muligt at skaffe plads til dem. Også selvom man laver en splinterny hal. Det, vi efterlyser, er en helhedsplan, siger han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Annonce