Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Spændende: Træningscenter og livsstilhus åbner i Smedegade 21

Choice åbner snart i Smedegade 21. bag træningscentret og livsstilshuset står Benny Bech Jørgensen og Aino Faurbye. Foto: Tue Sørensen
Aino Faurbye og Benny Bech Jørgensen slår den 9. november dørene op til Choice i Smedegade 21. Her kan man i eksklusive og rolige rammer træne både krop og sind.
Annonce

Nyåbning: Mangt en sulten esbjergenser har sat tænderne i en velstegt steak eller en tyrkisk specialitet i Smedegade 21, som i det seneste år har stået ubrugt hen.

Nu kommer der dog nyt liv i den smukke ejendom, der tidligere husede Munkestuen og senere Milas. Det er lokale Aino Faurbye og hendes kæreste Benny Bech Jørgensen, der vil fylde rammerne ud, og det vil de med træningscentret Choice, der slår dørene op den 9. november.

- Vi glæder os vildt. Der er virkelig sommerfugle i maven, smiler Aino Faurbye, der kommer til at være kvinden i front, mens Benny vil figurere mere i baggrunden, da han også har andet arbejde.

Benny go Aino åbner snart Choice i Smedegade. Foto: Tue Sørensen

- Vi er ikke et fitnesscenter, som de er flest, og man kan heller ikke komme ind fra gaden og træne her. Alt er enten holdtræning eller personlig træning og vægttabsforløb, og man kan kun træne her ved at have booket en tid, fortæller Aino Faurbye, der blandt andet er uddannet personlig træner med speciale i seniorer samt TRX (styrketræning med egen kropsvægt i stropper) instruktør og supervisor i mad og følelser.

Annonce

Et livsstilshus

Når man står i Smedegade 21 i dag, er det ikke til at se, at der i snart 40 år har været spisehus i huset. Bygningen har både inde og ude fået den helt store - og meget flotte - overhaling.

Der er personlig brus og omklædning i både kælder og på første sal, der er loungeområde, og der er fine detaljer i hele huset.

Hos Choice er der personlig omklædning og brus i eksklusive rammer. Foto: Tue Sørensen

- Det er bare blevet så godt, og det hænger perfekt i tråd med det, som vi gerne vil skabe med vores træningscenter, som på mange måder også er et livsstilshus. Der vil være kvalitetskaffe i loungen, så man eksempelvis kan sidde og netværke lidt efter en morgentræning, og der vil være lækker shampoo, balsam og bodyshampoo under bruseren, siger Aino Faurbye, mens Benny Bech Jørgensen supplerer:

- Ja, og vores filosofi om, at det skal være lidt mere eksklusivt ses også i vores åbningstider. Vi har åbent fra klokken 6.00 til 20.00, men kan man først træne fra 21.00 til 22.00, så finder vi også ud af det. Og hvis ønsker man at lave sit eget hold, så er det også muligt. Vi vil gerne tilpasse os og sætte vores kunder i første række. Og det gælder i øvrigt også i weekenderne.

Annonce

Følelserne spiser

Hos Choice er der personlig træning, hvor man kan have lokalerne helt for sig selv sammen med sin træner, ligesom Choice også tilbyder yoga og træning til små hold. Det kan være "fit after birth", team træning med eksempelvis fire gutter, der gerne vil i form til skiferien sammen, parret, der snart skal giftes eller nogle kollegaer, der gerne vil tabe sig sammen, forklarer Aino Faurby og tilføjer, at vægttabsforløbene udover kost og personlig velvære har fokus på det mentale.

Choice åbner den 9. november i Smedegade 21. En ikonisk ejendom, der tidligere både har huset Munkestuen og Milas. Foto: Tue Sørensen

- Mange af os spiser på følelserne. Det vil sige spiser, hvor kroppen slet ikke har behov for det. Det kan også være derfor, at nogle har svært ved at smide de sidste kilo, selvom de træner som gale. Det samme var gældende for mig selv, før jeg blev bevidst om det, smiler Aino, der sammen med Benny også spiller golf.

Smedegade 21 har virkelig undergået en forandring siden, at der var restaurant i bygningen. Foto: Tue Sørensen

- Vi har derfor også planer om foredrag om det mentale golfspil i huset. Altså redskaber til, hvordan man kan forbedre sit spil på det mentale plan, fortæller Benny Bech Jørgensen.


Choice er ikke kun et sted, hvor man træner og kommer i form. Det er også et sted, hvor man finder ro og velvære. Et helle i en travl hverdag.

Aino Faurbye


Hos Choice kan man både bestille personlig træning i en enkelt time, et 10-turs kort eller et månedskort. Der kan max træne otte på samme tid, mens man til yoga kan være max 10 (lige nu er reglerne dog otte personer). Det er helt bevidst, fortæller Aino Faurbye.

Før eller efter træning vil der være mulighed for at slappe af og netværke i loungen, hvor der også er kvalitetskaffe på kanden. Foto: Tue Sørensen

- Det handler igen om det eksklusive. Men det handler også om, at vi gerne vil komme med noget nyt og noget andet. Vi håber, det kan tiltale nogle at kunne træne hos Choice i små grupper eller med en personlig træner i ro og fred. Vi vil gerne hjælpe vores kunder med at komme i mål med deres træning, smiler Aino, der sammen med Benny holder åbent hus i Choice den 6. november, mens der åbnes for træning fra den 9. november.

Smedegade 21

Smedegade 21 er ejet af ejendomsinvestor Alfred Gram, og var den første erhvervsejendom, som han købte tilbage i 1982.

I alle årene siden da og frem til 1. januar 2019 har der været drevet restaurationsvirksomhed i bygningen. Gennem hele 2019 og frem til nu har bygningen henstået ubrugt, men nu kommer der altså for alvor liv i den igen med træningscentret Choice.

I Choice er der personlige omklædning med brus. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce