Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: EfB har købt sig tid til at chikanere spillerne

EfB-debutant Elias Sørensen udlignede til 1-1 i kampen mod Helsingør, som EfB tabte 1-3. Foto: Tue Sørensen
Mens EfB’s direktør afviser at have løjet for Arbejdstilsynet, viser dokumenter fra klubbens egne advokater, at Arbejdstilsynet har givet EfB arbejdsro på et forkert grundlag.

Arbejdsmiljø: EfB blev som den første fodboldklub i Danmark meldt af Spillerforeningen til Arbejdstilsynet. Den 22. juli var Arbejdstilsynet så på besøg i Esbjerg, hvor fire repræsentanter fra EfB deltog i mødet, der i første omgang mundede ud i en rapport fra Arbejdstilsynet. Ugeavisen Esbjerg har fået aktindsigt i rapporten, hvori det fremgår, at Arbejdstilsynet har givet EfB tre uger til at fremsende resultatet af den interne undersøgelse, klubben har sat i gang. I rapporten fra Arbejdstilsynet fremgår det:

”Virksomheden har sammen med ekstern rådgiver valgt en tilgang til undersøgelsen, som designmæssigt ligner Arbejdstilsynets fremgangsmåde ift. at sikre anonymitet.”

Netop det skabte røre, da EkstraBladet mandag skrev historien ”Esbjerg løj for Arbejdstilsynet”. Da Ugeavisen Esbjerg talte med EfB-direktør Brian Knudsen om sagen, afviste han dog anklagerne.

Annonce

- Selvfølgelig har vi ikke siddet fire mand og løjet overfor Arbejdstilsynet, siger EfB-direktøren, og forklarer, at det på mødet blev fortalt, at klubben er i gang med en intern undersøgelse af sagen.


Jeg håber, at man hos Arbejdstilsynet nu starter bilen og kører ud og sørger for at få al information frem. De må ikke slippe bordpladen, før de har alt fremme, for det, der sker nu, er, at unge mennesker bliver chikaneret på daglig basis, og det har EfB købt sig ro til.

Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen


Ingen anonymitet

Men den undersøgelse tilbyder ikke den anonymitet, som Arbejdstilsynet lægger vægt på i rapporten. Det fremgår af et dokument, fra DLA Piper, advokatfirmaet bag EfB’s interne undersøgelse, som spillere skulle underskrive, hvis de ville deltage i undersøgelse.

”Oplysningerne som du giver til os kan blive offentliggjort – også i ikke anonymiseret form.” fremgår det blandt andet af dokumentet, som Ugeavisen Esbjerg er i besiddelse af.

Netop de modstridende oplysninger i rapporten fra Arbejdstilsynet og dokumentet fra DLA Pipers, gør at Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen, anklager EfB for helt bevidst at have vildledt Arbejdstilsynet.

- At klubben går så langt nu, at de fortæller en usandhed til Arbejdstilsynet er nærmest uden sidestykke. De har i hvert fald givet en opfattelse af, at den undersøgelse, de foretog, foregik med fuld anonymitet. Så den forklaring køber jeg simpelthen ikke. Det er ikke noget, du kan misforstå. Min vurdering er, at klubben prøver at købe sig tid, og så ved vi, hvad der er foregået i mellemtiden. De prøver at presse spillere ud af deres kontrakter, siger Michael Sahl Hansen.

Annonce

Ekskluderet

Netop i forbindelse med EfB’s seneste kamp i 1. division var der flere eksempler på at spillere, der har skrevet under på det åbne brev fra 21 spillere i truppen, blev holdt ude af truppen. Fire spillere blev ifølge avisens oplysninger bedt om at møde ind til træning lørdag klokken 13.45, mens klubbens kamp mod Helsingør begyndte klokken 13.30. Derfor var hverken Jonas Mortensen, Mads Borchers, Marcus Gudmann eller Marcus Hansen udtaget til Helsingør-kampen, hvor den nyudnævnte anfører Mads Larsen desuden var bænket fra kampens begyndelse.

- Det, klubben bad os og spillerne om, var at komme frem med navnene på, hvem der havde oplevet noget. Det var det, vi gjorde med brevet. Reaktionen var så, at man af ledelsen blev kaldt uprofessionel, og siden kan man se, at spillere, der normalt vil være i betragtning til startopstillingen bliver bænket eller sat udenfor truppen. Det var lige præcis derfor, at anonymitet var så afgørende for os og spillerne, siger Michael Sahl Hansen.

Hos Arbejdstilsynet får de nye oplysninger i sagen dog ingen indflydelse på arbejdsgangen. I et skriftligt svar lyder det:

"Arbejdstilsynet kan oplyse, at når vi har modtaget EfB Elite A/S’s undersøgelse og handlingsplan, vil Arbejdstilsynet vurdere materialet og det videre forløb."

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sweaterbutik åbner midlertidigt i Broen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Budgettet banket på plads

Ugeavisen Esbjerg

Studie 10 sender insekter på hotel

Ugeavisen Esbjerg

God kemi mellem forskning og familieliv

Ugeavisen Esbjerg

Børn og voksne tog en tørn for naturen

Ugeavisen Esbjerg

Gågadespørgsmål med sprængstof i

Ugeavisen Esbjerg

Alle kan tale med om højhuse og byudvikling

Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Ugeavisen Esbjerg

Rosengreen fyldte kroen med kvinder og mode

Ugeavisen Esbjerg

Søren Rasmussen stopper i 2022

Ugeavisen Esbjerg

Diana drømmer om endnu mere indflydelse

Ugeavisen Esbjerg

Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Færøernes største sygehus på inspirationstur til Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

Ugeavisen Esbjerg

Gå en tur i det ukendte

Ugeavisen Esbjerg

Opråb fra vindbranchen: Den grønne omstilling mangler grøn strøm

Ugeavisen Esbjerg

Linda går efter græskar-guld

Ugeavisen Esbjerg

Juletræsforeningen overlever efter privat donation

Ugeavisen Esbjerg

Verdensstjernens danske forbindelse

Ugeavisen Esbjerg

Sikkerhed uden kiksere i 35 år

Ugeavisen Esbjerg

20.000 kroner til den rullende kagemand

Ugeavisen Esbjerg

Hjerting Badehotel styrker ledelsen

Annonce