Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SushiMania er klar til at indtage Esbjerg

Ægteparret Manh og Nadine åbner SushiMania i Torvegade i denne måned. Foto: Tue Sørensen
I kendte lokaler i Torvegade 28 slår SushiMania snart dørene op til et anderledes sushikoncept. Det er et ungt og energisk ægtepar, der står i spidsen, og de glæder sig vildt til at åbne take away restaurant i Esbjerg.
Annonce

Nyåbning: I 1981 skiftede Delikatessen i Torvegade 28 navn til Ritas Steak- og Burgerbar, som den dermed nåede at hedde i næsten 40 år. I denne uge kommer der dog ny facade på den flot renoverede ejendom i Esbjergs hyggelige handelsgade.

SushiMania kommer der til at stå på skiltet, og det er det unge og energiske ægtepar Nadine Ayad og Manh Nguyen, der sætter det op. I denne måned slår de nemlig dørene op til deres franchiseforretning, som dermed bliver den 27 i SushiMania kæden, der er ejet af Nadine Ayads storebror.

- Vi glæder os simpelthen så meget. Vi arbejder nærmest i døgndrift på at gøre forretningen klar, så den bare står helt skarp, når vi åbner, smiler Manh Nguyen, der med egne ord slet ikke kan vente til åbningsdagen.

Annonce

Bland selv koncept

Det bliver han og hustruen dog nødt til, for der mangler fortsat at blive lavet en smule i lokalerne, der mildt sagt har trængt til en kærlig hånd efter små 40 år med burgerbar.


Vi glæder os bare så meget til at tage hul på det her eventyr i Esbjerg.

Nadine Ayad og Manh Nguyen


Det har de så fået, og der er ingen tvivl om, at Torvegade 28 vil stå i en fornem stand, når der bydes på sushi til esbjergensere og andet godtfolk inden længe.

- Vi er en take away restaurant, der serverer fuldstændig frisklavet Pick'n'Mix sushi. Det svarer nærmest til bland selv slik konceptet, hvor kunderne nemt kan vælge forskellige favoritter, fortæller Nadine Ayad, mens Manh Nguyen supplerer:

- Vi sælger stykkerne parvis, men man kan frit vælge mellem alt vores sushi. Og der er ikke kun fisk, vi har også dybstegte tigerrejer, vegetar og kylling. Vi har ligeledes bokse med blandede stykker.

Annonce

Passion for restaurantlivet

28-årige Nadine og 29-årige Manh er begge to kandidatuddannet fra Århus Universitet i henholdsvis virksomhedskommunikation og international marketing samt forretningsudvikling. De har dog også arbejdet mange år i restaurationsbranchen via deres respektive familier.

Ægteparret har fundet ud af, at det er i restaurantbranchen og i kundekontakten, at deres passion for alvor ligger. Så da Nadines storebror gav dem mulighed for at starte deres egen restaurant i Esbjerg via franchisekonceptet, så slog de til.

- Vi har stort set været i Esbjerg hver uge det sidste halve år for at kigge på egnede lokaler, men de helt rigtige dukkede først op med Torvegade 28, fortæller Nadine Ayad, som sender store roser til Alfred Gram og hans sønner, der ejer ejendommen.

- De har virkelig været gode sparringspartnere og hjulpet os meget i processen. De vil, præcis ligesom os, have, at tingene skal være helt i orden, tilføjer Manh Nguyen, som nærmest danser stepdans under interviewet, fordi han slet ikke kan vente med at få gang i sit nye liv som restaurantejer.

- Jamen vi glæder os bare så meget til at tage hul på det her eventyr i Esbjerg, som vi selvfølgelig er flyttet til for at være helt tæt på vores restaurant og kunder samt for at skabe os et netværk i byen. Vi føler virkelig, at vi kommer med noget nyt til Esbjerg, smiler Manh Nguyen, mens Nadine tilføjer, at SushiMania er et helt igennem bæredygtigt koncept.

Annonce

Fuld gennemsigtighed

Kæden bruger for eksempel udelukkende bæredygtig fisk, herunder dansk laks fra Hirtshals, der er landbaseret opdrættet. Det betyder blandt andet, at laksen ikke forurener i naturen, fordi affaldsstofferne bliver opfanget og genbrugt som biogas. Derudover bruger SushiMania økologiske, italienske ris samt friske grøntsager til deres sushi.

I Torvegade 28 vil de også havet et åbent køkken, hvor kokkene tilbereder sushien foran kunderne, så de kan opleve, hvordan de bliver rullet.

- Derudover kan kunderne også følge med i, hvordan vi håndterer de daglige gøremål som for eksempel rengøring, og hvordan vi laver vores egen hjemmelavet chilimayo og SushiMania sauce. Vi sætter en ære i, at der skal være fuld gennemsigtighed, siger Nadine Ayad.

- Og vi vil kun servere det bedste sushi lavet med de bedste råvarer. Lige nu ligger SushiMania faktisk nummer et i konkurrencen om Danmarks bedste sushi, ligesom SushiMania ApS i sidste uge igen modtog Børsens Gazellepris, forklarer ægteparret, der endnu ikke kan sætte en nøjagtig åbningsdato for SushiMania i Torvegade 28.

- Der kan jo opstå uforudsete ting, men det bliver helt sikkert i denne måned, og formentlig indenfor en uge eller to. Men uanset hvornår, så åbner vi med masser af energi og med den lækreste sushi, smiler det unge ægtepar.

SushiMania

SushiMania-kæden har eksisteret siden 2009, hvor den første forretning åbnede i Aalborg. Med forretningen i Esbjerg er man nu oppe på 27 forretninger fordelt over det meste af Danmark. Kæden har slået sig op på frisklavet Pick'n'Mix sushi, hvor dygtige kokke laver sushi det meste af dagen, så kunderne nemt kan vælge favoritterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce