Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tredje udvidelse på ti år: Nu flytter en af byens mest populære forretninger igen adresse

Michael og Vibeke Madsen er klar på nye lopper. Det er de for fremtiden fra Torvegade 60. Det er de fra Foto: Rune Weitling
For tredje gang udvider Madsens Lopperi. Denne gang flytter forretningen til Torvegade, hvor der i alt bliver fire udstillingslokaler til rådighed.

Esbjerg: Det er i disse dage præcis ti år siden, at Madsens Lopperi så dagens lys i et - mildt sagt - meget lille forretningslokale i Kronprinsensgade. Dengang var det en lille hobbyting for Vibeke og Michael Madsen, hvor retroting i orange plast var det helt hippe. Det kan stort set ikke sælges i dag.

Men det er der så meget andet, der kan, og derfor er Madsens Lopperi gået hen og blevet så fin en forretning, at Vibeke ikke længere arbejder som pædagog, og Michael også har kvittet tjansen som folkeskolelærer.

I dag er de så "full-time lopper", og på torsdag slår de dørene op til deres nye forretning i Torvegade 60, som tidligere husede den gamle symaskine/patchwork butik. Lokalerne i Kongensgade 124, hvor lopperiet flyttede til i 2016, er nemlig blevet for trange.

Annonce

- Vi har været rigtig glade for at være i Kongensgade, men vi har i et-to år nu gået og overvejet at flytte i noget større. De lokaler synes vi nu, at vi har fundet her i Torvegade, hvor der er plads til at skabe lidt flere miljøer, fortæller Vibeke om de omkring 140 kvadratmeter lokaler, som Madsen-parret i øjeblikket arbejder på at gøre helt klar til torsdagens åbning kl. 12.00.

Frihed fremfor formue

I de nye lokaler er der i alt fire rum, hvor ét af dem eksempelvis vil være indrettet i en dagligstue-stil, mens et andet primært vil indeholde stel og udstoppede dyr.

I lopperiet vil man også fremover kunne finde spændende lamper, lækkert keramik og en masse andet mellem himmel og jord. I møbelafdelingen er det primært designs med et "navn", der vil blive solgt, men Madsens Lopperi vil fortsat også have møbler med et godt udtryk, selvom det ikke lige er af en kendt arkitekt eller designer.

Foto: Rune Weitling

- Da vi begyndte, solgte vi masser af møbler, som ikke var lavet af et kendt navn. Men vi må dog erkende, at det er blevet en smule sværere i dag, forklarer Michael.

Det samme gælder for så vidt lamper, keramik og andre ting. Større ompolstrede møbler med  plys, der er et hit på sjælland og østkysten, er heller ikke noget, der får esbjergensernes muldvarpe op fra baglommerne.

- Det kan undre, men sådan er det, og det tager vi selvfølgelig bestik af, smiler Vibeke og fortæller, at udenlandske opkøbere dog gerne aftager dem.

I det hele taget handler det om at følge med tid og trends, så derfor holder Vibeke også Boligmagasinet. Hun har bare aldrig tid til at læse i det, for der er travlt hos Madsens Lopperi, der også er blevet "store" på Facebook, som er forretningens ene ben, mens den fysiske butik  altså er det andet.

Foto: Rune Weitling

- Fordelingen er nok 50/50, og vi holder af at arbejde med begge dele. I det hele taget nyder vi bare kundekontakten og den frihed, vi har fået med Madsens Lopperi. Også selvom det måske ikke giver helt så meget udbetalt hver måned. Men den frihed kan man bare ikke gøre op i penge, smiler "Madsen'erne", inden de må videre med arbejdet, for torsdag klokken 12.00 gælder det - i Torvegade 60.


Da vi begyndte, kunne vi sagtens sælge møbler, som ikke var lavet eller designet af et kendt navn. Det er rigtig svært i dag.

Michael Madsen
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce