Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Udvalg siger nej til 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge

Karen Sandrini, formand for kommunens Plan og Miljøudvalg, fik ved høringsprocessens afslutning ikke færre end 1818 underskrifter overdraget ved en lille happening ved ‘Byens Hjerte’ i Tjæreborg. Foto: Rune Weitling
Plan og Miljøudvalget vendte mandag tomlen ned til Vattenfalls ønske om nye og væsentligt større vindmøller i Tjæreborg Enge. Byrådet har sidste ord, mens borgerne roses.

Møller: Står det til medlemmerne af Plan og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune, så kommer der ikke højere vindmøller end 100 meter op i Tjæreborg Enge i fremtiden.

I hvert fald besluttede medlemmerne på mandagens møde at fastholde det nuværende  plangrundlag. Sagen, som beror på, at energiselskabet Vattenfall ønskede fire nye gigantmøller på 180 meter sat op i området, har været meget omtalt.

Det skyldes ikke mindst et enormt engagement hos Tjæreborgs borgere, hvor der foruden flere rundvisningsture blandt de lokale politikere, også har været arrangeret digital og fysisk underskriftindsamling, udarbejdelse af informationsmateriale, opsætning af plancher og meget andet. En proces, der er blevet storrost fra alle politiske partier i byrådet.

- Vi behandlede sagen meget målrettet, fordi vi vidste, hvilken retning alle ville gå i. I bund og grund handler det om, at vi én gang for alle vil have slået fast, at vi ikke ønsker 180 meter høje møller i det område. Heller ikke selvom Vattenfall måske kan gøre noget i forhold til lyset, siger udvalgsformand Karen Sandrini til Ugeavisen Esbjerg og tilføjer, at Vattenfall får et brev med afvisning og forklaring.


Det har været eksemplarisk. Man har fagligt sat sig ind i tingene, man kommer ikke bare med bannere og slagord.

Karen Sandrini, formand for Plan og Miljøudvalget


Annonce

Ser ikke projektet igen

I Plan og Miljøudvalget er alle medlemmerne enige om beslutningen, men de er også enige i, at de ønsker sagen oversendt til behandling i byrådet på det førstkommende møde.

- Det gør vi blandt andet, så alle kan få lov at komme til orde. Mange har været optaget af sagen samt besøgt området og borgerne, så det, synes vi, er mest rimeligt, siger Karen Sandrini, som kalder det enormt opløftende at se, hvordan man som lokalsamfund er gået sammen om en sag.

- Det har været eksemplarisk. Man har fagligt sat sig ind i tingene, man kommer ikke bare med bannere og slagord. Samtidig har man forsøgt at sætte både medborgere og os politikere ind i de konsekvenser, sådanne vindmøller ville kunne få for byen og området. At det afkast projektet ville kunne give, det ikke var i nærheden af at være stort nok i forhold til den forringelse, som det samtidig ville give, siger Karen Sandrini.

Hun slår endvidere fast, at når der i forvaltningens oplæg til udvalgsmedlemmerne står, at Vattenfall naturligvis er velkommen til at søge igen, så er det et udtryk for blandt andet almindelig høflighed.

- Men når så mange partier siger nej, så ser vi ikke det projekt igen. Der kommer ikke 180 meter høje vindmøller i Tjæreborg Enge. Det kommer simpelthen ikke til at ske, lyder det fra Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce