Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Unge hepper på studiebyen Esbjerg

Ligesom AnneSofie Dal Eriksen synes Sif Ellelund Nielsen, det er fedt, at Education Esbjergs Unge Advisory Board består af forskellige unge fra forskellige uddannelser i Esbjerg Kommune og nabokommunerne. Sammen skal de komme med gode bud på, hvordan studiebyen Esbjerg får bedre fat i de unge. Foto: Presse
Esbjerg har så meget at byde på - der er bare ikke så mange, der ved det. Det vil de unge i Education Esbjergs Unge Advisory Board gøre noget ved.

Uddannelsesby: Hvordan får man de unge fra ungdomsuddannelserne til at blive og vælge Esbjerg som studieby? Det diskuterede Education Esbjergs Unge Advisory Board forleden, da de mødtes til en workshop om udvikling af initiativet ”Student in Business – (SIBU)”, på den nye Café Hey Okay. Under workshoppen præsenterede Education Esbjerg et udkast til et nyt ”Student in Business (SIBU)” initiativ der skal tage hånd om de mange unge på ungdomsuddannelserne, i deres vej til valg af uddannelsessted og by.

Og svaret på spørgsmålet havde AnneSofie Dal Eriksen, der i sidste uge blev student fra Rybners STX, et bud på:

- Når man går i 2.g er, der meget fokus på det faglige på gymnasiet, og 2.g kan være et hårdt år. Derfor vil det være en god idé at få vist 2. g’ere, hvad Esbjerg, rent socialt, kan som studieby. Så begynder de at opbygge en relation og ser Esbjergs identitet som studieby. I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte, siger hun.

Annonce

AnneSofie er netop blevet medlem af Education Esbjergs Unge Advisory Board. Som nyvalgt næstformand i Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) og ildsjæl inden for det musikalske og sportslige håber hun på, at hun kan bidrage til at Esbjerg bliver mere synlig som en fed studieby:


Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby.

Sif Ellelund Nielsen


I advisory boardet sidder også Sif Ellelund Nielsen, som studerer på Social- og Sundhedsskolen og er formand for deres elevråd. Hun er 19 år og født og opvokset i Brørup. I folkeskolen var hun på brobygning i Esbjerg, og det gjorde, at hun valgte at studere her frem for i en anden by. Sif har været med i advisory boardet siden oprettelsen for et år siden, og hun håber, at hun kan bidrage til, at flere vælger Esbjerg som studieby:

- Jeg faldt for den stemning, som der er på Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby. Der er gågaden, masser af spisesteder, kulturelle muligheder, og så er det nemt at komme rundt. Der går for eksempel busser hvert. 5. minut, siger hun.

Education Esbjergs nye initiativ “Student in Business (SIBU)” bliver igangsat i starten af 2022.

mfa

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce