Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Unge musikstuderende vinder frivillighedspris

Glade vindere af Frivillighedsprisen 2020. Foto: Presse
Vinderne af Region Syddanmarks Frivillighedspris 2020 blev studerende fra Musikkonservatoriet i Esbjerg, der spiller for patienter på intensivafdelingen på Sydvestjysk Sygehus.
Annonce

Pris: Siden november 2019 har patienter på intensivafdelingen på Sydvestjysk Sygehus med jævne mellemrum fået musik indenfor på stuerne, når studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg frivilligt har spillet for patienterne og deres pårørende.

Den meget fine indsats blev i sidste uge hædret af Region Syddanmark, da en dommerkomité besluttede at tildele initiativet Frivillighedsprisen 2020.

- Musik formidler følelser og fællesskab, og det betyder rigtig meget for os at få lov til at spille for patienter på intensivafdelingen, siger Elisabeth Panduro Holst, der er studerende på konservatoriet og sammen med Francesca Salvatucci, Thilde Fjord Madsen, Frederik Mensink og Hannah Busk Larsen udgør den gruppe af musikere, der spiller på intensivafdelingen.

Det var regionsrådsformand Stephanie Lose, formand for dommerkomitéen, som overrakte hovedprisen på 50.000 kroner til de musikstuderende.

- Noget af det jeg bed særligt mærke i, da jeg læste indstillingen, var, at musikken giver meget stor glæde for patienterne. Og selvom patienterne ofte ikke kan tale, når de er i respirator, er der en reaktion i form af et smil på læben. Så I gør et fantastisk stykke frivilligt arbejde, og det er en stor gave til patienterne, når I kommer og spiller for dem, sagde Stephanie Lose.

Regionsrådsformanden sendte også en stor tak til medarbejderne på intensivafdelingen, Inger Johanne Overgaard og Susanne Fischer, der i deres fritid har taget initiativ til og realiseret samarbejdet mellem de musikstuderende og sygehuset.

Annonce

Glæde på konservatoriet

Prisuddelingen skulle oprindeligt have været i maj, men på grund af corona blev den udskudt til den 9. september. Det gjorde dog ikke glæden mindre på Syddansk Musikkonservatorium, hvor rektor Claus Skjold Larsen er meget glad for hæderen:

- Det er en meget velfortjent pris, og den betoner, at musikken har relevans overalt, hvor der er mennesker. Mennesker er musikkens forudsætning, og derfor giver det rigtig god mening, at unge musikere under uddannelse opsøger og forbinder sig med borgerne i mange forskellige miljøer.  Jeg er meget stolt af vores studerende og taknemmelig for, at regionsrådspolitikerne har øre for musikkens muligheder i sundhedsvæsenet, siger Claus Skjold Larsen til Ugeavisen Esbjerg.

Det er ikke kun indlagte patienter, der får glæde af musikken. Pårørende fortæller, at musikken også gør en stor forskel for dem. Det glæder lektor Margrethe Langer Bro fra Syddansk Musikkonservatorium, der om nogen har været med til at fremme opmærksomheden om, at man på en intensiv afdeling kan have frivillige musikere til at gøre en stor forskel for patienter og pårørende.

- Jeg er glad og stolt af mine fem studerende. De gør, på hver deres helt særlige måde, en stor indsats for at give patienterne personlige og meningsfulde oplevelser med musik. Coronatiden har med al tydelighed vist, at musik kan knytte bånd mellem mennesker, og samarbejdet mellem Sydvestjysk Sygehus og Syddansk Musikkonservatorium er netop et forsøg på at bygge bro mellem fagligheder til gavn og glæde for patienter, pårørende, personale og musikere., siger Margrethe Langer Bro til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce