Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Utryghed: Forældre stod vagt i problem-tunnel

Annonce

Siden sommerferien har der været store problemer i tunnelen, der fører fra Vitaskolen under ringvejen. En gruppe forældre blev så utrygge ved at sende deres børn i skole, at de lavede deres egen vagtordning, da skolen ikke reagerede.

- Vi brugte 14 dage på at stå fast dernede hver eneste dag, fortæller Christina Egholm, der er mor og selv meldte sig som vagt.

- Der var en stor gruppering af unge mennesker, der generede de små børn, så de var bange for at være der. De kastede cigaretskodder efter dem, og slog dem på cykelhjelmene, når de kørte forbi. Der har også været kanonslag dernede, og der skal ikke meget til, før det går galt. Det er ubehageligt for alle, og det er lige meget om man er tre år eller 90, fortæller hun og forklarer, at tunnelen er blevet opholdssted for de større skoleelever, der kommer der for at ryge.

Hun forklarer, at skolen på trods af gentagne henvendelser nølede med at reagere.

- De ville ikke røre det med en ildtang, det var min fornemmelse. Jeg har hørt fra en far, der havde snakket med skolen, at de havde sagt, det ikke var deres område, men jeg synes jo, de har et ansvar for børnene i skoletiden, siger hun.

Den 6. november kom der en reaktion fra skolen, der skrev rundt til alle skolens forældre.

”Vi har startet en koordineret indsats op sammen med SSP og nærpolitiet,” stod der blandt andet i beskeden.

Og Christina Egholm oplevede, at det og indsatsen fra forældrene hjalp.

- Jeg synes, det blev mindre, efter vi stod dernede. Men i sidste uge stod der kæmpe flokke dernede igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce