Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Venstre er klar til valg

Jesper Frost Rasmussen satser - sammen med Venstre - på at genvinde borgmester-kæden den 16.- november i år. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Hele 27 Venstre-folk ønsker at arbejde for partiet i byrådet. Det er fire flere end ved seneste kommunalvalg. Blandt de nye er Rikke Tangaa.

Politik: Venstre i Esbjerg Kommune stiller med ikke færre end 27 kandidater til kommunalvalget den 16. november i år, fire flere end i 2017, og så er der endda plads til flere, hvis man skulle have lyst til at arbejde kommunalpolitisk for Venstre i Esbjerg Kommune.

Partiets spidskandidat er ikke overraskende borgmester Jesper Frost Rasmussen, der glæder sig over, at så mange har lyst til at stille til valg for Venstre.

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for så stærkt et hold til efterårets valgkamp. Vi har samlet et hold som geografisk dækker hele kommunen, og hvor der samtidig er en god spredning i både køn, alder og erfaring, udtaler Frost Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce


Det fik mig til at tænke over, om jeg måske ikke selv skulle forsøge at træde ind på den scene og sætte mig på den anden side af bordet.

Rikke Tangaa


Listen rummer både rutinerede kræfter og nye ansigter, som er klar til at yde en stor indsats for at sikre Venstre et godt kommunalvalg. Blandt de nye er 48-årige Rikke Tangaa, der er salgschef hos Skiltestedet ApS og blandt andet har en fortid som salgschef hos danBolig Esbjerg og direktør hos Ribe-Esbjerg HH.

- Jeg kommer fra Andrup og har blandt andet som medlem af Lokalområdet arbejdet for vores nye multihal Energien. Det har været en lang kamp, hvor jeg nogle gange har følt, at det har været virkelig svært at komme igennem til politikerne. Det fik mig til at tænke over, om jeg måske ikke selv skulle forsøge at træde ind på den scene og sætte mig på den anden side af bordet, siger Rikke Tangaa, der blandt andet vil kæmpe for, at lokalrådene får mere at sige, hvis hun vælges ind.

- Der er mange små samfund i vores område, og jeg syne ofte, det kommer til at handle om midtbyen. Derudover har jeg erfaring fra erhvervslivet, som jeg kan byde ind med, ligesom jeg heller ikke synes, at byrådet er overrendt af kvinder. Så nu vil jeg give mit besyv med, og det bliver for Venstre, som altid har været mit parti, siger Rikke Tangaa til Ugeavisen Esbjerg.

En af de mere rutinerede kræfter på listen er Jakob Lose, der nærmer sig 20 år i Esbjerg Byråd, men er klar til endnu en tørn.

- Jeg synes stadigvæk, det er fedt at arbejde med lokalpolitik, og jeg håber, folk synes, jeg gør en forskel. Derfor er jeg klar til endnu en omgang i savsmuldet, smiler Jakob Lose, der glæder sig over et stort og stærk kandidathold.

Selv er Jakob Lose, hvis han bliver valgt ind for endnu en periode, klar til at træde til, hvor der er brug for ham, siger han til ugeavisen.

- Jeg synes jo selv, at jeg efter så mange år har et rimeligt bredt syn på kommunen, og jeg har også efterhånden siddet på mange forskellige pladser. Men der er ingen tvivl om, at emner som det frie valg, iværksætteri samt uddannelse optager mig enormt meget.

Bortset fra 46-årige Jesper Frost Rasmussen, der for længst er udpeget som spidskandidat og nummer ét på listen, er kandidaterne endnu ikke prioriterede i rækkefølge. På grund af corona-restriktioner har det endnu ikke været muligt at holde et fysisk opstillingsmøde, som er traditionen i Venstre.

Men med den seneste genåbningsaftale håber partiet at kunne gennemføre et opstillingsmøde i juni måned, hvor rækkefælgen på listen så vil blive fastlagt af Venstres medlemmer. Af de nuværende 12 byrådsmedlemmer i Venstres gruppe genopstiller de 11 sammen med både helt nye kandidater og personer, som tidligere har været både opstillet og valgt til byrådet.

Kandidaterne

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, 46 år og fra Vester Nebel.

Studerende Emil Pedersen (Venstres Ungdom), 18 år og fra Esbjerg.

Key account manager Alex Sørensen, 54 år og fra Roager.

Selvstændig Anders Rohr Jørgensen, 40-år og fra Hillerup.

Kontorassistent Annemette Knudsen Andersen, 63 år og fra Øster Vedsted.

Interim direktør Britta Bendix, 32 år og fra Hjerting.

Mejerist Hans Erik Andersen, 54 år og fra Gørding.

Selvstændig Hans Mortensen, 60-år og fra Sønderris.

Pensioneret vicepolitikommissær Henning Ravn, 71 år og fra Bramming.

Chauffør og gårdejer Henrik Andersen, 64 år og fra Tjæreborg.

Direktør Jakob Lose, 41 år og fra Esbjerg.

Skoleleder Jan Lagoni 50 år og fra Hjerting.

Tidligere efterskoleforstander Karsten Degnbol, 61 år og fra Darum.

Project director Kim List, 47 år og fra Bramming.

Business development manager Klaus J.B.W. Sandfeld, 55 år og fra Ribe.

Gårdejer Kurt Bjerrum, 59 år og fra Jernved.

Lærer på landbrugsskolen Lars Boel Sejstrup, 54 år og fra Bramming,

Bankrådgiver Lars Mortensen, 40 år og fra Gjesing.

It-konsulent Michael Leuenhagen, 45 år og fra Tjæreborg.

Produktkonsulent Mikael Nørby, 52 år og fra Ribe.

Virksomhedskonsulent Peder Tørnqvist,  59 år og fra Ribe.

Salgschef Rikke Tangaa, 48 år og fra Andrup.

Konsulent Steen H. Petersen, 57 år og fra Esbjerg.

Ingeniør Søren Heide Lambertsen, 36 år og fra Esbjerg.

Bioanalytiker Tina Skov Larsen, 48 år og fra Ribe.

Tommy Noer, praktikpladskonsulent, 66 år og fra Sønderris.

Facility manager Vita Zenner, 53 år og fra fra Omme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce