Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vesterland holder vejret

Publikum hungrer efter musikoplevelser, men det er ikke sikkert, af Fanø Vesterland kan afholdes i år. Foto: Tue Sørensen
Skal-skal ikke. Fanø Vesterland tøver med at beslutte, om musikken skal spille i år.
Annonce

Festival: Årets første festival skal efter planen løbe af stablen den første weekend i september. Og det er på Fanø, det kommer til at foregå, altså hvis, og det er meget STORT hvis, for eksperterne og politikerne skal blive enige om, at det er forsvarligt set ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt.

I skrivende stund er der godt otte uger til, og meget kan ændre sig til det bedre – eller værre.

- Hvis du havde spurgt mig for tre uger siden, om der må mødes otte tusind mennesker til en fodboldkamp, så havde jeg ikke troet på det, og nu er det så sket, og det viser bare, at det er helt umuligt at se ret lang tid frem, og det gør så også, at det er svært for os at slå to streger under en beslutning og så sige, at det er sådan, vi gør fremadrettet, siger Jesper Møller, der er festivalens frontfigur.

Annonce

Mulige scenarier

-Vi kan opsætte en masse mulige scenarier og lave alle mulige planer, der tager forbehold for det ene og det andet, men lige nu giver det ikke rigtigt nogen mening, før vi får en officiel udmelding med retningslinjer, vi skal forholde os til, og det er også derfor, vi er så tøvende med at sige, at nu tager vi en endelig beslutning den og den dag. Hvad nu hvis der så kommer noget nyt dagen efter, der gør, at vi alligevel må afholde festen.

- Jeg håber, alle har forståelse for, at det er en utroligt vanskelig situation, vi befinder os. Ikke bare os, der står bag festivalen, men også de frivillige, der endnu ikke ved, om de skal tage fri og de folk, der skal sælge mad og drikke på stedet. De skal jo også have muligheden for at agere i god tid, siger Jesper Møller, der også henviser til sommerhusudlejere og hoteller, der kan risikere at komme i knibe, hvis det hele skulle blive aflyst.


Det primære i den her situation er, at der bliver passet forsvarligt på publikum.

Jesper Møller, Fanø Vesterland.


-Det primære i den her situation er, at der bliver passet  forsvarligt på publikum, men også på andre, der er involveret i Vesterland, siger Jesper Møller, der altså holder afgørelsens time flydende til et stykke hen i august.

Bliver festivalen afholdt, vil gæsterne blandt andet kunne møde Medina, Jonah Blacksmith, Sko og Torp, Mike Andersen og Tim Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce