Annonce
Nytårshilsen

2021: Tid til ordentlighed

- Skal vi ikke hellere begynde at tale om kvalitet i stedet for sparemål? Om hvordan vi sikrer, at hjemmehjælpsmodtagere oplever, , at det er de samme hjælpere, der kommer i deres hjem. Og om hvordan vi sikrer, at alle ældre får nærvær og ret til mindst en årlig hovedrengøring, skriver Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Michael Vindfeldt i denne nytårshilsen.
Annonce

2020 har på mange måder været et mærkeligt år. Coronaen har selvfølgelig sat dagsordenen. Men lysere tider venter – og vaccinerne kommer til os alle i løbet af 2021.

I 2021 skal der også være kommunalvalg. Set fra min stol, er der behov for, at vi sætter fokus på mere ordentlighed på rådhuset. Lad mig give to eksempler:

For det første har boligspekulanter for længe sat dagsordenen i vores by. 2500 Frederiksberg-familier er kastet ud i en usikker tilværelse, fordi deres udlejer, det konservativt ledede Frederiksberg Boligfond, forsøgte at sælge 500 af de tidligere kommunalt ejede boliger til kapitalfonden Blackstone – heriblandt ”Den Sønderjyske By”.


Engang var Frederiksberg kendt for god ældrepleje, men der har desværre været sparet meget over de sidste ti år.

Michael Vindfeldt


Heldigvis endte den amerikanske kapitalfond med at trække sig fra handlen, men formanden for boligfonden og socialudvalgsformanden på rådhuset Flemming Brank (K) udtalte i den forbindelse, at han var klar til at sælge til en ny kapitalfond, hvis chancen bød sig.

Det er ganske enkelt ikke ordentligt at kaste så mange familier ud i usikkerhed – og så til en kapitalfond!

Et andet sted i vores by, hvor endnu en amerikansk kapitalfond sætter dagsordenen er på Værnedamsvej. Den Franske Skole har solgt sin grund, og nu vil kapitalfonden i stedet bygge nye, dyre boliger.

Men hvad med det unikke ved Værnedamsvej? Og hvorfor skal der bygges i et af det tættest bebyggede områder af vores by? Socialdemokratiet kæmper imod planerne, der desværre indtil videre støttes af et flertal med borgmester Simon Aggesen i spidsen.

For det andet mener jeg, at 2021 skal være året, hvor vi får en ordentlig samtale om, hvordan vi forbedrer vores ældres vilkår. Det er også vigtigt og rigtigt, at børnene ligger højt på den politiske dagsorden med både diskussion om minimumsnormeringer og investeringer i skolebygninger m.m. Det støtter vi i Socialdemokratiet varmt.

Men det duer ikke, at diskussionen om det gode ældreliv ikke er på dagsordenen. Engang var Frederiksberg kendt for god ældrepleje, men der har desværre været sparet meget over de sidste ti år.

Hvorfor er det eksempelvis, at rådhuset flere gange har gennemgået, om alle ældre fik for meget hjemmehjælp? Det er fuldt ud ordentligt, at vi følger udviklingen og giver hjælp til selvhjælp, men når alle hjemmehjælpsmodtageres hjælp gennemgås kritisk ud fra et mål om at spare millioner, så betyder det jo, at den enkelte ældre skal miste noget af sin hjemmehjælp.

Skal vi ikke hellere begynde at tale om kvalitet i stedet for sparemål? Om hvordan vi sikrer, at hjemmehjælpsmodtagere oplever, , at det er de samme hjælpere, der kommer i deres hjem. Og om hvordan vi sikrer, at alle ældre får nærvær og ret til mindst en årlig hovedrengøring. Og endeligt om hvordan livet på plejehjemmene bliver fyldt af god mad, glad sang, gode aktiviteter og sociale fællesskaber. Kort sagt; tid til en ordentlig ældrepleje og ældre liv på Frederiksberg.

Kort sagt; det er tid til ordentlighed.

Dette er mit nytårsønske for 2021, og jeg ønsker hermed alle Frederiksberg Bladets læsere et rigtig godt nytår!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce