Annonce
Frederiksberg

23 år og herre i egen barbershop: - Jeg ved, at min far følger med fra himlen og kigger stolt ned på mig

- Det var min fars store ønske, at jeg skulle blive selvstændig. Han nåede ikke at være med til selve åbningen af min shop, men han vidste, at vores fælles drøm ville gå i opfyldelse, fortæller Dilbil Saeed. Foto: Bo Børresen
Han er kun lige fyldt 23 år, alligevel kan Dilbil Saeed bryste sig af egen barbersalon og hele ni års erfaring inden for faget. 'Dill's Barbershop' på Gammel Kongevej har en detaljerigdom, der vil gøre enhver far stolt.

Det er lidt som at træde ind i en amerikansk tidslomme. New York i 1940'erne eller Memphis i 50'erne. Fortidens afslappede atmosfære driver ned af det blomstrede tapet, hvor vinylplader hænger side om side med forladerpistoler og emaljeskilte.

Centralt i rummet på Gammel Kongevej står to barberstole af den robuste slags. Også de har på den anden side af 70 år på bagen. Nyistandsatte men med patina som det meste andet i lokalet. Man fristes til at sige, at den eneste, som ikke har patina, det er stedets 23-årige ejer. Sixpencen på hovedet, butterflyen om halsen og den noble service gør dog, at også han passer glimrende ind i stilen.

Dilbil Saeed er i det hele taget gået all-in med sin frisørsalon - eller rettere barbershop. 'Dill's Barbershop' slog dørene op 17. januar 2020. Forud var gået nogle hektiske måneder men også det meste af et årti på at lære faget at kende indefra og ud.

Annonce

Et barsk kvarter

Det første tilløb blev taget tilbage i 2001, hvor Dilbil var 14 år gammel:

- Jeg voksede op i Telemarksgade på Amager. Et lidt barsk kvarter, hvor man skulle passe på ikke at rode sig ud i noget snavs. Jeg var ikke så glad for at sidde stille i et klasselokale og brændte inde med en masse energi. Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for at lave noget fornuftigt efter skole. Derfor spurgte jeg min far, om ikke han kunne skaffe mig et fritidsjob, fortæller Dilbil.


Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for at lave noget fornuftigt efter skole. Derfor spurgte jeg min far, om ikke han kunne skaffe mig et fritidsjob.

Dilbil Saeed


Den chance lod Dilbils far ikke gå fra sig. En af farens kammerater var frisør, og hurtigt kom der en aftale i stand om, at Dilbil kunne komme i lære.

Det første års tid arbejdede Dilbil gratis. Han klippede mest venner og bekendte, men lærte håndværket at kende, og fik herefter sit første rigtige job. Det var hos 'Nice Salon', Frederiksberg Allé 28. Her var Dilbil i små tre år, inden han begyndte hos sin gamle mester, Neset, der havde åbnet 'The Old Barber' på Vesterbrogade 164. Også her blev det til små tre år, hvorefter to unge gutter, Kasim og Hassan, lokkede Dilbil til 'Fatres M. Barbershop', Vesterbrogade 30.

Annonce

Farens sygdom gav skubbet

I mellemtiden var Dilbil begyndt at tumle med idéen om at starte sit eget sted. Den idé fik ekstra næring i efteråret 2019, da hans far blev alvorligt syg.

- Tilbage i 2014 fik min far konstateret den kroniske lungesygdom, lungefibrose. Han levede fint med det de første år, men i september 2019 gik det ned ad bakke, og han blev indlagt på Rigshospitalet, fortæller Dilbil og fortsætter:

- Jeg var påvirket af min fars sygdom. Den satte en masse tanker i gang. Jeg tænkte, at hvis hans tur var kommet, så var det mit ansvar at tage hånd om min mor og den øvrige familie.

'Dill's Barbershop' åbnede 17. januar 2020. Foto: Bo Børresen

Tankerne rumsterede i Dilbils hoved - også om natten.

- En nat, jeg tror klokken var 4, vækkede jeg min mor og bad hende finde papir og blyant frem. Hun var tydeligt irriteret over at blive vækket midt om natten, men jeg fik papir og blyant og begyndte at skrive ned, hvad jeg skulle bruge for at kunne åbne min egen barbershop. Alt kom ned på blokken, og dagen efter vidste jeg, at jeg ville åbne mit eget sted.

Annonce

Det perfekte sted

Dilbil tog glad ind på Rigshospitalet for at fortælle sin far om idéen:

- Min far blev glad. Han kunne se gnisten i mine øjne og lovede mig, at han nok skulle hjælpe mig i gang.


Han nåede ikke at være med til selve åbningen af min shop, men han vidste, at vores fælles drøm ville gå i opfyldelse.

Dilbil Saeed


Herefter gik Dilbil på jagt efter de rette lokaler til sin barbershop:

- Jeg googlede 'forretningslokaler København'. Noget af det første, der dukkede op, var lokalerne her på Gammel Kongevej 177. Jeg tog kontakt til mægleren og bad om en fremvisning. Fra det øjeblik, jeg stod her, vidste jeg, at jeg havde fundet det perfekte sted. Efter fem minutters fremvisning sagde jeg, 'det tager jeg'.

Annonce

Følger med fra himlen

Sådan blev det. Dilbil havde fundet det helt rigtige sted. Nu ventede bare en større ombygning og indretning af lokalerne. Samtidig var faren blevet udskrevet fra hospitalet. Der skulle dog ikke gå længe, før hans tilstand endnu en gang blev forværret. En ny indlæggelse i midten af november og en ny udskrivelse, men denne gang med beskeden om, at en lungetransplantation meget vel kunne være næste skridt.

Det gælder om at have værktøjet i orden. Foto: Bo Børresen

Det kom imidlertid aldrig til en lungetransplantation. Dilbils far døde 8. december 2019 og kunne således ikke være med, da Dilbil godt en måned senere bød indenfor i sin nyåbnede salon.

- Det var min fars store ønske, at jeg skulle blive selvstændig. Han nåede ikke at være med til selve åbningen af min shop, men han vidste, at vores fælles drøm ville gå i opfyldelse. Han var glad for, at jeg havde lært et håndværk fra bunden, og jeg ved, at min far følger med fra himlen og kigger stolt ned på mig hver evig eneste dag.

Annonce
Annonce
Alarm112

Døve anklaget i stor svindelsag kaldes idealister: Anklages for at snyde sig til hjælp for 27 millioner kroner

Annonce
Annonce
Alarm112

Anklager: Svindelsag om millioner skader døves vilkår

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Månedens Buket: Hos Naim går man altid ud af butikken med et smil på læben

Alarm112

Kommunalt ansat dømt i Højesteret for læk til journalist

Alarm112

Grossist i fødevarer snød statskassen for 31 millioner

LIVe

FrederiksbergLIV bringer uenigheder sammen: Samtale om minimumsnormeringer sendes LIVE på Facebook

Alarm112

Mand skudt i bagelbutikFrederiksberg er uden for livsfare

Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Alarm112

Indehaver af bagelbutik i livsfare efter skyderi på Frederiksberg

Alarm112

To personer er anholdt under demonstrationFrederiksberg mod statsministeren

Byliv

Når Frederiksberg Bladet kan, så kan jeg vel også: Mød Miss Bodil

Byliv

Pernille blev påkørt: Nu søger hun kvinden, der var vidne til ulykken

Indland

Optøjer på Frederiksberg: Demonstranter smadrer en baglygte på statsministerens bil

#72 timer

Fra tømrer til hjemløs: Carsten skal leve på gaden i 72 timer

Alarm112

Skudoffer i vandpibecafé færdedes i miljø omkring bander

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Alarm112

Efter skyderi på vandpibecafé: Mand fortsat i kritisk tilstand

Konkurrence

Konkurrence: Vind malebøger med Frederiksbergs gadekunst

Alarm112

Ung mand ramt af skud på vandpibecafé i København

KULTUR

Kirke inviterer til gudstjeneste under åben himmel

Alarm112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Indland

PORTRÆT: S-advokat rykker ind på borgmesterkontoret

Indland

København Zoo opgiver pandaparring for i år

Annonce