Annonce
Politik

Aggesens boligsag: Rød blok har otte spørgsmål mere

- Jeg er glad for, at selvom det er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radiale Venstre og SF, der har formuleret spørgsmålene, så er det en enig magistrat, der bad om at få dem besvaret, siger Michael Vindfeldt Socialdemokratiet. Foto: Bo Børresen
Annonce

Mandag behandlede magistraten igen borgmester Simon Aggesens boligsag. Nærmere bestemt forvaltningens svar på de 28 opklarende spørgsmål, som oppositionen i kommunalbestyrelsen havde til den redegørelse, der i forrige uge konkluderede, at alt var gået efter normal praksis fra forvaltningens og borgmesterens side i sagen. Det var partierne Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre der havde stillet de 28 opklarende spørgsmål.


Der har været rejst ganske alvorlige anklager i boligsagerne, og det har vi jo alle en interesse i at få afdækket.

Michael Vindfeldt (S)


Oppositionen ville blandt andet vide, hvordan sagsbehandlingstiden er foregået i forhold til andre sager, om det var direktør- eller lederniveau i forhold til andre sager.

Svarene fra forvaltningen har nu givet rød blok anledning til at stille yderligere otte spørgsmål til svarene på de 28 opklarende spørgsmål. Svarene på disse behandles på et nyt møde i magistraten på mandag.

Hvis de otte kommende svar ikke giver anledning til yderligere spørgsmål, sendes hele redegørelsen samt de 28 + otte spørgsmål og svar af sted til Folketingets Ombudsmand, som har ønsket svar på en række spørgsmål. Herefter vurderer Ombudsmanden, om der er yderligere spørgsmål i sagen, eller om sagen afsluttes fra Ombudsmandens side.

- Helt generelt er det vores opfattelse, at det er afgørende at få afklaret, om alt er foregået efter bogen. Der har været rejst ganske alvorlige anklager i boligsagerne, og det har vi jo alle en interesse i at få afdækket. Jeg er glad for, at selvom det er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radiale Venstre og SF, der har formuleret spørgsmålene, så er det en enig magistrat, der bad om at få dem besvaret, siger Socialdemokratiets Michael Vindfeldt til FrederiksbergLIV.dk og fortsætter:

- Jeg vil vente med at foretage en endelige konklusion til ombudsmanden og erhvervsstyrelsen har foretaget deres vurderinger i sagen, men baggrunden for de nyeste spørgsmål er selvfølgelig, at vi ønsker hver en sten vendt i denne sag. Det er nu engang vores demokratiske pligt, siger Vindfeldt til FrederiksbergLIV.dk

Også Erhvervsstyrelsen kigger på sagen, for at få belyst, om Dansk Bibelskole og Simon Aggesen har overholdt loven i forbindelse med bolighandel.

Annonce
Annonce
Klumme

Ikke mere Fucking

Annonce
Annonce
Debat

Samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ved siden af: Meyers åbner forsamlingshus

Byliv

Coronatest uden tidsbestilling

Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Annonce