Annonce
Debat

Børnepasning – ingen dårlig samvittighed her!

Småbørnsforældre på Frederiksberg kan med god samvittighed lade deres børn passe under corona-nedlukningen, slår Alexandra Dessoy, rådmand og børneordfører (K) fast. Foto: Alexandra Dessoy

Læserbrev: “Hold jeres børn hjemme fra daginstitutionerne, hvis I kan”. Sådan lyder anbefalingen fra Mette Frederiksen.

Hensigten er selvfølgelig at minimere smittespredningen og presset på personalet. Jeg mener bare ikke, at forældre med børn i daginstitution kan være tjent med den besked, da det sætter dem i et urimeligt dilemma.

Mange forældre arbejder hjemmefra i denne tid, og derfor har de måske mulighed for at holde deres børn hjemme. Men, og jeg taler af erfaring, det er bestemt ikke nemt at passe sine børn, samtidig med at man passer sit arbejde. Statsministerens anbefaling er efter min mening med til at give forældre dårlig samvittighed.


På Frederiksberg kan forældre sende deres børn i daginstitution med god samvittighed.

Alexandra Dessoy


Lad mig slå fast: På Frederiksberg kan forældre sende deres børn i daginstitution med god samvittighed.

Når det så er sagt, vil det aflaste daginstitutionerne, hvis de forældre, som har mulighed for det, holder deres børn hjemme for en tid. Derfor har vi i Kommunalbestyrelsen vedtaget en ordning, hvor forældre fritages for betaling, hvis de holder deres børn hjemme. På den måde vil ordningen bidrage til at skabe mere plads og ro i daginstitutionerne og alt andet lige minimere smitterisikoen. Samtidig vil ordningen bidrage til, at de forældre, der sender deres børn afsted i daginstitution hver morgen, kan gøre det med god samvittighed, nøjagtigt som de plejer.

Det er en svær situation for os alle, og det er vigtigt, at hver familie gør det, der er bedst for dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Barnets 10 bud

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skal vi glæde os til byens nye vandværk?

Debat

Fri os for granitfliser

Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Annonce