I 2019 valgte to tredjedele af beboerne i Den Sønderjyske By at stævne Frederiksberg Boligfond på grund af et skøde fra 1932.
Ifølge lejerne gav skødet dem forkøbsret til ejendommen til samme pris, som Frederiksberg Boligfond betalte i 1932: 2,8 millioner kroner. Den Sønderjyske By blev i 2018 vurderet til 538 millioner kroner.
I dag har Frederiksberg Byret imidlertid givet Frederiksberg Boligfond medhold i sagen. Dommen betyder, at lejerne ikke har en selvstændig forkøbsret til ejendommen til den pris, der står på skødet fra 1932.
- Vi er glade for at få en dom i sagen. Men vi ved også, at de af vores lejere, som er en del af sagen, ser anderledes på det. Det seneste år har trukket veksler på både beboere og på fondens bestyrelse. Vi ser det som en vigtig opgave i bestyrelsen at genetablere en god dialog, siger formand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank.
Hensigten med at sælge Den Sønderjyske By tilbage i 2018 var - ifølge Frederiksberg Boligfond - at øge fondens økonomiske råderum, så fonden fortsat kan vedligeholde sine ejendomme og leve op til sit sociale ansvar.
- Nu håber vi på ro til at drøfte forskellige muligheder for at sikre fonden en god økonomi fremover, udtaler Flemming Brank.
Sagen kort
Retssagen handler grundlæggende om et skøde fra 1932. Tvisten mellem parterne består i, hvorvidt skødet giver beboerne forkøbsret til deres egne boliger, eller om Frederiksberg Boligfond har ret til at sælge til Blackstone eller andre.
Det endte som bekendt med, at boligfonden ikke ville sælge til Blackstone, men beboerne mente altså slet ikke, at fonden havde ret til at sælge, uden at beboerne fik buddet først.
Sagen begyndte tilbage i sommeren 2018, hvor Frederiksberg Boligfond indgik aftale med Blackstone om at sælge flere ejendomme. Det førte til højlydte protester og demonstrationer fra beboerne. Det endte med, at boligfonden og Blackstone annullerede salget.
Frederiksberg Boligfond er Frederiksbergs største private boligudlejer med flere end 2.400 lejligheder.
_