Annonce
Frederiksberg

Bedragerisag: Leder købte luksuskød på institutionens regning

2,1 kilo japansk Wagyu Kobe-kød var blandt indkøbene på institutionens regning. Kød hverken bestyrelse, børn eller pædagoger har smagt noget til. - Foto: Chili Djurhuus

Frederiksberg Bladet kan nu afsløre, at den bedragerimistænkte institutionsleder købte Kobe-kød og andre luksusvarer for over 18.000,- Angiveligt til eget forbrug.

Annonce

Tilbage i december skrev Frederiksberg Bladet om den bedragerimistænkte institutionsleder fra Børnehuset Planeten, der havde hyret sin forlovede med som konsulent på en studierejse til Italien.

Nu kan Frederiksberg Bladet afsløre, at lederen angiveligt brugte institutions penge til personligt forbrug.

Annonce

Personale og bestyrelse har aldrig set varerne

Ifølge institutionens bilag fra 2019, som Frederiksberg Bladet har fået aktindsigt i, købte lederen, i perioden fra februar 2019 til august 2019 ind i Inco fem gange. Her blev der købt ind for i alt 18.695,-

Blandt det indkøbte var der kalvemørbrad, angus okse striblon, lammeskank, pølser, rugbrød, kalveentrecote, grisekam og tilbehør, såsom spidskål, blåbær, kartofler, tomater svarende til en god middag for mere end to. En anden gang købte lederen 2.1 kg Wagyu Kobe-kød og 100 gram gourmet olivenolie perler til en samlet værdi af 3308,-

Wagyu-kobekød er oksekødets svar på Rolls Royce. Med andre ord, kød i den dyre ende, der ifølge Frederiksberg Bladets anonyme pædagoger samt bestyrelsen, ikke har været en del af forplejningen i institutionen.

Frederiksberg Bladet har spurgt bestyrelsen om der var bestyrelsesmøder, forældrefester eller andet, og om de i disse forbindelser spiste den pågældende mad.

I en mail til Frederiksberg Bladet svarer bestyrelsen: »Der blev ikke afholdt bestyrelsesmøde eller andet i institutionsregi, og de pågældende varer ikke er indgået i institutionsregi.«

Læs også: Nepotisme: Vuggestueleder tog forlovet med på studierejse til Italien

Annonce

Møbler forsvandt

Bilagene, som Frederiksberg Bladet har søgt aktindsigt i, viser også, at lederen ofte købte blomster til institutionen op til en weekend. Institutionen havde lukket i weekenden.

Ifølge bilagene besøgte lederen også flere gange en gårdbutik i Nordsjælland. Vel at mærke, når lederen holdt weekend.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen.

Sagen kort

  • 5. december offentliggør Bestyrelsen for Børnehuset Planeten i en pressemeddelelse, at de er blevet opmærksomme på en række alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og at de derfor ophæver samarbejdet med Planetens leder.
  • Bedrageriet er, ifølge Frederiksberg Bladets kilder, i millionklassen.
  • Bestyrelsen har siden begyndelsen af november undersøgt omfanget af de alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og har nu overdraget sagen til politiet.
  • Politiet efterforsker sagen
Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce