Annonce
Debat

Bedre forhold for fodgængere på toppen af Frederiksberg Bakke

Nikolaj Bøgh (K), rådmand på Frederiksberg. Foto: Michael Paldan

Læserbrev: I Frederiksberg Bladet den 3. marts spørger Liberal Alliances Lars Berg Andersen, hvad De Konservatives formål med at ville lave et nyt byrum på toppen af Frederiksberg Bakke egentlig er.

Nu er det ikke De Konservative alene, men faktisk alle de partier, som er blevet enige om Frederiksberg Kommunes budget for 2021-22, der står bag projektet. Hertil hører faktisk også Lars Berg Andersens eget parti.

Men formålet er i hvert fald at forbedre det meget populære byrum lige mellem vores to fornemme slotsparker, Frederiksberg Have og Søndermarken, og gøre det nemmere for bløde trafikanter at bevæge sig rundt i området. Samtidig får vi mulighed for at tydeliggøre Frederiksberg Slots arkitektur ud mod Roskildevej.

Det har i snart 100 år været en vision på Frederiksberg, at vi skulle tilbage til den oprindelige situation, hvor de to slotsparker var et sammenhængende grønt område. Det forsvandt, da Roskildevej blev ført over bakken i 1770erne, og i mange år har der været planer om et etablere en tunnel gennem bakken, som bilerne kunne køre igennem.

Det har imidlertid i flere omgange vist sig uoverkommeligt dyrt, og nu får vi så i stedet dette projekt, som ikke fjerner bilerne fra bakken, men snævrer vejen lidt ind, tvinger bilerne til at sætte farten ned og giver bedre forhold for fodgængere.

Det synes jeg er en god idé, og Lars Berg Andersen, som - med god grund - er meget optaget af den kommunale økonomi, kan så glæde sig over, at dette projekt kan realiseres for en beskeden brøkdel af det, som tunnelprojektet ville koste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce