Annonce
Trafik

Borgere forvirrede over parkeringsregler på Mariendalsvej: -Det giver jo ikke nogen mening

Nadi Mecovski fik en bøde af Københavns Politi for at have parkeret mod færdselsretningen. Men det giver ikke nogen mening, mener Frederiksberg-borgeren. Foto: Byrd/Jens Nørgaard Larsen
Nadi Mecovski og flere andre borgere fik for nyligt en bøde af politiet for at have parkeret mod færdselsretningen på Mariendalsvej. Men er Mariendalsvej ellers ikke en 'mindre befærdet vej'? Det er ikke helt nemt at blive klog på.

Nadi Mecovski, der bor på Kong Georgs Vej, blev noget overrasket, da han en morgen kom ned til sin bil på Mariendalsvej og så, at der lå en hilsen i forruden. Ikke fra en p-vagt, men fra Københavns Politi.

På bøden kunne han læse sig til, at der var tale om en overtrædelse af punkt 29 i Færdselsloven. Han havde nemlig parkeret sin bil i venstre side af vejen, altså mod færdselsretningen. Det samme havde flere andre beboere i området, både på Mariendalsvej og Kronprinsesse Sofies Vej, og de havde også fået en hilsen fra Københavns Politi, som kostede dem 510 kroner.

- Men det giver bare ikke nogen mening, siger Nadi Mecovski, som har boet i kvarteret i mere end 15 år og aldrig før har fået en bøde for at parkere i venstre side af vejen.

Han har nemlig undersøgt reglerne, og der er flere undtagelser, der kan betyde, at punktet i Færdselsloven ikke gælder på Mariendalsvej og Kronprinsesse Sofies Vej.

Han har fået oplyst af Frederiksberg Kommune, at de to veje er karakteriseret som mindre befærdede veje, og i det tilfælde skulle det være ganske lovligt at parkere mod færdselsretningen.

Annonce

Den rigtige retning

Han har også forhørt sig hos Københavns Politi for at komme til bunds i sagen, og de oplyser ham, at bøden skyldes, at der kører bus på Mariendalsvej.

- Men der kører også bus på Hospitalsvej mellem Smallegade og Howitzvej, og der parkerer folk også i begge sider af vejen, siger Nadi og slår ud med armene.


Næste skridt bliver fogedretten, for det er dér, jeg kan klage over min bøde.

Nadi Mecovski


Frederiksberg LIV har kontaktet Københavns Politi for at finde ud af, hvad der er op og ned i den her sag. Men politiet oplyser, at de ikke kan udtale sig om den konkrete sag og henviser til, at borgere eventuelt kan få den prøvet ved en domstol, hvis borgeren er i tvivl om eller uenig i grundlaget for en parkeringsafgift eller -bøde.

Frederiksberg LIV har også spurgt Frederiksberg Kommune, hvordan det hænger sammen, at man kan få en bøde for at parkere i venstre side af en mindre befærdet vej, hvor det burde være tilladt. Men det er ikke op til kommunen at vurdere det, lyder det i et skriftligt svar.

Annonce

Op til politiet

'Kommunens parkeringsafdeling oplyser, at standsning og parkering efter færdselslovens § 28, stk. 2 kun må ske i højre side af vejen i færdselsretning. Bestemmelsen indeholder imidlertid en undtagelse i forhold til mindre befærdede veje og ensrettede veje. Kontrollen af denne bestemmelse varetages alene af politiet, og der er altså i det konkrete tilfælde tale om en forseelse, som Frederiksberg Kommune hverken kan eller må kontrollere', skriver kommunen, som flere gange understreger i svaret, at det i denne sag er politiet og ikke kommunen, der vurderer, om der er tale om en mindre befærdet vej, og om der skal gives en bøde eller ej.

Nadi Mecovski er ikke tilfreds med svarene fra henholdsvis kommunen og Københavns Politi.

- Næste skridt bliver fogedretten, for det er dér, jeg kan klage over min bøde, siger Nadi Mecovski.

Annonce
Annonce
Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce