Annonce
Frederiksberg

Det handler om at tjene penge på Frederiksbergs borgere

Debatten om fremtidens Værnedamsvej fortsætter. - Kapitalfonden har tydeligvis fået at vide af deres lobby-bureau, at de skal præsentere planerne, som noget der kommer hele Frederiksberg til gavn, skriver Fannie Agerschou-Madsen. Foto: René Mølskov
Annonce

Læserbrev: Den amerikanske kapitalfond Angelo Gordon og deres danske repræsentant Squaremeter vil bygge luksuslejligheder, kæmpe hotel og stor parkeringskælder i Værnedamsvej-kvarteret.

Til at hjælpe sig med at påvirke politikerne har kapitalfonden nu hyret lobby-bureauet Gullev Szpirt. Vi ser nu de første resultater af forsøget på at påvirke politikernes og vores alles opfattelse af deres planer.

På Frederiksberg Bladets hjemmeside præsenterer kapitalfonden 1. august for første gang offentligt deres planer for Værnedamsvej-kvarteret. Ikke overraskende er det et voldsomt skønmaleri, som de tegner. Kapitalfonden har tydeligvis fået at vide af deres lobby-bureau, at de skal præsentere planerne, som noget der kommer hele Frederiksberg til gavn.

Så kapitalfonden har den store gulvviolin fremme og påstår, at hele formålet med projektet er at skabe et grønt åndehul for Frederiksberg. Den påstand er helt utroværdig. Formålet med projektet for kapitalfonden er selvfølgelig at tjene penge. Det er en ærlig sag, hvis projektet samtidig er godt for byen og kvarteret. Men det er det ikke.

Angelo Gordon vil bygge yderligere tre store bygninger og en parkeringskælder i et kvarter, der allerede er et af Nordens mest bebyggede. Det er helt modsat den retning for byen, som politikerne har sat. Derfor bliver det endnu mere mærkeligt, når kapitalfonden siger, at planerne er udviklet sammen med stadsarkitekten og hans embedsmænd.


Kapitalfonden har den store gulvviolin fremme og påstår, at hele formålet med projektet er at skabe et grønt åndehul for Frederiksberg,

Fannie Agerschou-Madsen


Hvis en kapitalfond sammen med kommunens embedsmænd kan planlægge at bygge meget mere i et af byens tættest bebyggede kvarterer, kan det ske alle steder på Frederiksberg. Det er ikke den rigtige vej for vores by.

Planerne er elendige og bør ikke vedtages af politikerne. Men hvis Den Franske Skole flytter, kan det ikke undgås, at der skal ske noget med deres grund og bygninger. Det, politikerne bør tillade, er at de eksisterende bygninger benyttes til andre formål, men der bør ikke tilføjes mere byggeri i et allerede tæt bebygget område. Hvis der eksempelvis skal laves et hotel, må hotellet laves i samme størrelse som den eksisterende bygning ud mod Værnedamsvej.

Når der ikke tillades nyt byggeri, giver det også mere plads til at lave en byhave i en ordentlig størrelse, der kan komme Frederiksbergs borgere til gavn. Det grønne område, som indgår i kapitalfondens nuværende planer, bliver en meget lille grøn plet, fordi kapitalfonden vil bygge alt for meget nyt og anrette private haver, som offentligheden ikke får adgang til.

Kapitalfonden påstår også, at Værnedamsvej slet ikke bliver berørt, når hele kvarteret omdannes til en stor byggeplads. Vi har meget svært ved at se, hvordan det kan lade sig gøre. Historien er fyldt med byggeprojekter, der lover en masse, som de ikke kan holde, når først kranerne står der, og lastbilerne ruller frem og tilbage.

Derfor bør politikerne ikke give tilladelse til noget som helst før, kapitalfonden har fremlagt en klar og realistisk plan for, hvordan byggefasen skal foregå. Det bør være et klart politisk krav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Historiens store viskelæder

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Debat

Fantastisk for idrætten på Frederiksberg

Miljø

53 nye elbusser på vej

Debat

Nej til p-kælder – ja til ny høring

Debat

Nu dratter folkehelten snart af soklen

Politi

Formodede drabsmænd anholdt og sigtet

Annonce