Annonce
Politik

Dyrt plexiglas: Frederiksberg Kommune har coronasikret mødesal for en kvart million

Den foreløbig eneste gang, de dyrt indkøbte plexiglasplader har været i brug i rådhusets mødesal var 7. december 2020, hvor dette billede er taget. Fra venstre mod højre er det Merete Winther Hildebrandt, Alexandra Dessoy, Helle Sjelle og Fasael Rehman. Foto: Facebook
Siden kommunalbestyrelsens mødesal blev coronasikret i begyndelsen af december har der været afholdt ét møde. Pris: 220.158,83 kroner. 1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V) er uforstående over den bekostelige affære, som han mener er spild af penge.

Vi skal alle værne os mod corona og minimere risikoen for smittespredning. Således også byens politikere, når de skal holde fysiske møder i kommunalbestyrelsen.

Derfor har Frederiksberg Kommune sørget for at coronasikre mødesalen på rådhuset. Det er sket ved at få foretaget opsætning af 31 plexiglasplader. Pris: 220.158,83 kroner. Men så er det også inklusiv tilpasning af pladerne.

Det fremgår af et dokument fra Frederiksberg Kommune, som FrederiksbergLIV er kommet i besiddelse af.

Annonce

Mødesalen er i skrivende stund blevet benyttet én gang siden coronasikringen. Det var i forbindelse med et kommunalbestyrelsesmøde 7. december 2020.

Jan E.: - Det er ret vildt

1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V) er uforstående over, at det skal koste så meget at få monteret 31 plexiglasplader:

- Det er ret vildt at bruge næsten en kvart million kroner – især når man tænker på, at det kun har været brugt en eneste gang. Jeg forstår ikke, at det kan koste næsten 10.000 kroner per plads at sætte en plexiglasplade op mellem to stole. Og jeg forstår slet ikke, at vi ikke har kunnet holde kommunalbestyrelsesmøder på rådhuset, siger Jan E. Jørgensen og fortsætter:


Når vi i kommunalbestyrelsen alligevel har holdt møderne på computeren, så kunne vi godt have sparet den kvarte million kroner.

Jan E. Jørgensen


- Vi har skullet træffe vigtige beslutninger, og debatten fungerer simpelthen dårligt, når man sidder bag hver sin computerskærm. Hvis nogen af mine kollegaer har været bekymret for at komme til møderne, så kunne man have givet dem mulighed for, at de kunne deltage via deres pc – og så kunne resten mødes i salen, siger 1. viceborgmesteren og tilføjer:

- Jeg forstår det simpelthen ikke. I Folketinget har der været fysiske møder i salen gennem hele perioden. Når vi i kommunalbestyrelsen alligevel har holdt møderne på computeren, så kunne vi godt have sparet den kvarte million kroner.

Annonce

Kommunen svarer

Vi har stillet Frederiksberg Kommune fire spørgsmål. Her er, hvad kommunen har svaret:

Hvorfor skulle det koste godt 220.000 kroner at coronasikre kommunalbestyrelsens mødesal med 31 plexiglasplader?

- Kommunen valgte en løsning og leverandør, der svarer til, hvad en række kommuner og blandt andet de danske domstole har valgt. Prisen for løsningen var 220.000 kroner.

Hvem traf beslutningen om at bruge godt 220.000 kroner på at coronasikre mødesalen?

- Forvaltningen iværksatte denne coronasikring i lyset af et generelt ønske om at kunne afholde politiske møder i Frederiksberg Kommune i fysisk format på trods af en pandemi. Magistraten (økonomiudvalget, red.) blev orienteret om coronasikringen af mødesalen.

Hvordan nåede man frem til den valgte løsningsmodel?

- Målet var at sikre, at kommunalbestyrelsen kunne arbejde - også under coronapandemien. Efter sikringen var etableret, kom der i december 2020 nye nationale retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, der gjorde, at kommunalbestyrelsen ikke måtte mødes fysisk. Dem skulle Frederiksberg Kommune naturligvis følge på linje med alle andre kommuner.

Annonce

Uforudseelig udvikling

Man har kun benyttet mødesalen én gang, siden den blev coronasikret. Kunne man ikke med fordel have valgt at se tiden an, inden man investerede så mange penge i en coronasikring?

- Der var på tidspunktet for iværksættelsen af coronasikringen ingen, der forventede at Danmark i december ville blive ramt af en hård anden bølge af corona, der betød nye skærpede restriktioner om at undgå al fysisk mødeaktivitet. Under en pandemi, som ingen har prøvet før, og som ingen ved, hvordan udvikler sig, må man forsøge at udvise rettidig omhu og træffe de nødvendige beslutninger i lyset af den på tidspunktet tilgængelige viden.

Sikringen kommer i brug igen ved de kommende møder, som vi forventer vil foregå i salen. Det gælder for eksempel det møde i kommunalbestyrelsen, der skal afholdes allerede på mandag 19. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce