Annonce
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Tag med en tur ud ad Godthåbsvej. Fotoreportage: René Mølskov
Hvad har Frederiksberg at byde de danske turister? En læser foreslog at tage en tur på en af byens ældste veje, nemlig Godthåbsvej. Vi tog imod invitationen.
Annonce

På en godt to kilometer lang strækning fra Falkoner Allé til Sallingvej flyder en af de ældste veje op Frederiksberg. Godthåbsvej blev første gang navngivet i 1855, men der har ligget en vej der siden middelalderen.

Strækningen er fyldt med både ny og gammel historie, og så er det en af de veje, der som Værnedamsvej, Gammel Kongevej og Falknoner Allé har sin helt egen særegne stemning og atmosfære.

Annonce

Læser-anbefaling

Det fik en af Frederiksberg Bladets læsere til at anbefale turen som en inspiration til sommerhygge - også for gæster fra resten af landet. Så hvad kan den? Godthåbsvej.

Der er nem adgang uanset om du kommer med Metro og står af på Aksel Møllers Have eller med bus, s-tog eller cykel.

Godthåbsvej strækker sig ind i Vanløse og Frederiksberg-delen begynder lige efter Grøndal Station. Her ligger frisører, bibliotek, plejeboliger og klassisk konditori for enden af de rolige villaveje, der spreder sig som grønne afstikkere fra hovedpulsåren Godthåbsvej.

Når først du rammer Nordre Fasanvej skifter vejen karakter. I løbet af de næste par hundrede meter støder du på de første tre klassiske brune værtshuse. Her er sjæl, tobak og stamkunder. Og side om side er der skudt lækre kaffebarer og restauranter op. Der er udeservering på de sparsomme fortovsarealer og som en læser påpeger, så vækker gaden mange steder minder om Italienske smågader.

Annonce

Blå hunde

Det skorter dog heller ikke på udbudet af både Italiensk og dansk mad på spisestederne og ved Aksel Møllers Have sidder caféstemningen ramt lige i øjet.

Den Blå Hund, der har taget navn efter den ikoniske Gnags-plade med samme navn var en af de allerførste caféer på Frederiksberg. Den åbnede sidst i 1980'erne og har også sit logo fra gnags-albummet fra 1984. Hele strækningen over for Aksel Møllers Have emmer af liv enhver sommeraften.

Annonce

Sidste stræk

Den sidste del af Godthåbsvej ned mod Falkoner Allé har den største butikstæthed og foruden den faste pølsevogn og slagter, så er der blomsterbutikker, cafeer, genbrug, specialforretninger og restauranter.

Et markant neonskilt i røde toner slår en sidste historisk tone an. ROXY, står der med versaler, og her lå biografen Roxy frem til 1977, hvor den efterfølgende blev bygget om til et supermarked. Biografen blev etableret i 1928 og var den første biograf i Danmark med talefilm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce