Annonce
Debat klimapolitik

Er proces og politik virkelig vigtigere end klimaet?

Anders Storgaard, medlem af Det Konservative Folkeparti. Foto: Privat
Annonce
Anders Storgaard, medlem af Det Konservative Folkeparti. Pr-foto

Læserbrev: Hvis er der noget jeg hader ved politik, så er det når personlige intriger, politisk fnidder eller proces står i vejen at vi kan rykke os fremad i fællesskab og finde løsninger – især når det er noget så vigtigt som vores klima, der er på spil.

Derfor blev jeg også utroligt glad, da jeg så det nye budget kunne samle vidt forskellige partier fra Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til SF om en markant styrkelse af Frederiksbergs grønne profil, så vi kan blive CO2-neutrale i 2030.

Flere penge til Klimafonden, bedre forhold for elbiler og mere bynatur – det burde være sød musik, også for partier som Radikale Venstre og Socialdemokratiet, der lokalt og nationalt ofte siger klimaet er det vigtigste. Og det kan jeg forstå på Lone Loklindt (R), at det også indholdsmæssigt er. Alligevel forlod begge partier budgetforhandlingerne. Hvorfor?

Fordi de var uenige med processen og beslutningen om at lave et toårigt budget. Når man kigger på forhandlingerne udefra, så er det dybt uforståeligt. Hvis man er enig i indholdet, så er det vel langt vigtigere end om budgettet strækker sig ét eller to år? I hvert fald hvis det ikke bare handler om magt eller at man gerne vil lave politisk teater op mod et valg, som desværre ofte er tilfældet ved de sidste budgetforlig frem mod et valg.


Det er utrolig svært ikke at tænke at nogle partier i kommunalbestyrelsen har mere travlt med at positionere sig frem mod kommunalvalget, end de har med at skabe politiske resultater.


Og det synes jeg ærlig talt er trist – vent med valgkampen til november 2021 og indtil da, så lad os samles om at gøre Danmarks grønneste kommune grønnere.

For klimaet er vigtigere end proces.

Annonce
Annonce
Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Historiens store viskelæder

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Debat

Fantastisk for idrætten på Frederiksberg

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce