Annonce
Erhverv

Erhvervslivet hylder Frederiksberg: Infrastrukturen er landets bedste

Hovedforklaringen på Frederiksbergs popularitet, når det kommer til infrastruktur, finder man i metroen. Frederiksberg er begunstiget med hele syv metrostationer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederiksberg topper kategorien ’infrastruktur og transport’ i Dansk Industris årlige rangering af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Flere andre kategorier efterlader dog god plads forbedringer.
Annonce

Landets virksomheder er afhængige af et godt, lokalt vejnet og en velfungerende kommunal infrastruktur, når varer, kunder og medarbejdere skal fra A til B. Frederiksberg er ingen undtagelse - tværtimod.

Hele 75 procent af de, der arbejder på Frederiksberg, bor i en anden kommune. Det gør Frederiksberg til en de kommuner i landet, hvor flest personer hver dag pendler til for at gå på arbejde.

Derfor er det ekstra glædeligt, at fremkommeligheden på Frederiksberg er Danmarks bedste, hvis man skal tro Dansk Industris undersøgelse blandt 7.616 virksomheder inden for DI-brancher, som blandt andet omfatter produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service.

Danmarks 93 største kommuner har deltaget i 'Lokalt Erhvervsklima 2020', som undersøgelsen hedder. På Frederiksberg har 80 virksomheder svaret på spørgeskemaerne. Besvarelserne repræsenterer i alt 1.948 lokale arbejdspladser.

Hovedforklaringen på Frederiksbergs popularitet, når det kommer til infrastruktur, finder man i metroen. Frederiksberg er begunstiget med hele syv metrostationer, som alle står knivskarpe. Således har Frederiksberg Kommune opgraderet byens metrostationer for 45 millioner kroner.

Annonce

God plads til forbedring

Infrastrukturen er blot én af i alt ni kategorier, som Dansk Industri har undersøgt. I de otte øvrige kategorier, som blandt andet omfatter uddannelse, image og fysiske rammer, klarer Frederiksberg sig langt fra lige så godt.


Frederiksbergs brug af private leverandører er et klart forbedringspunkt.

Peter Lanng Nielsen


I kategorien 'kommunal sagsbehandling' roder Frederiksberg Kommune rundt på en 88. plads blandt de 93 deltagende kommuner. Også når det kommer til kategorien 'brug af private leverandører' halter det. Her indtager Frederiksberg en plads som nummer 84.

47 procent af de adspurgte Frederiksberg-virksomheder mener, at det er dét punkt kommunen bør prioritere højst fremover.

- Frederiksbergs brug af private leverandører er et klart forbedringspunkt. Måske mere end nogensinde før er der brug for, at kommunen er en god samarbejdspartner for det private erhvervsliv, så vi igen får gang i hjulene. Det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse, og der vil altid være tabere. Men åbenhed om udbudsprocesser og rettidige betalingsfrister er afgørende for erhvervslivet, udtaler formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.

Annonce

Langt foran København

På tværs af alle ni kategorier rangerer Frederiksberg på 34. pladsen. Selvom det ikke er prangende, så er det dog en fremgang på 15 pladser i forhold til sidste års undersøgelse og Frederiksbergs bedste resultat siden 2014.

Det er ydermere markant bedre, end andre storbyområder i Danmark. Til sammenligning indtager Københavns Kommune 84. pladsen - altså 50 pladser efter Frederiksberg.

Det er 11. år i træk, at Dansk Industri laver undersøgelsen. Virksomhedsledernes bedømmelser vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens.

Annonce

På rette vej

Borgmester Simon Aggesen (K) glæder sig over, at en målrettet indsats fra Frederiksberg Kommunes side bliver værdsat ude i virksomhederne:

- Vi lægger stor vægt på at servicere virksomhederne ordentligt og har de senere år haft et skærpet fokus på at forbedre os på en række områder. Derfor er det rigtig glædeligt at se, at indsatsen bliver påskønnet af virksomhederne. For Frederiksberg giver det mest mening at sammenligne sig med hovedstadskommunerne, så jeg er rigtig glad for, at vi her ligger blandt de bedst placerede som nummer fem af de 28 hovedstadskommuner, siger han og tilføjer:

- I sommer udgav Dansk Byggeri en tilsvarende undersøgelse, hvor Frederiksberg lå nummer seks blandt hovedstadskommunerne og nummer 30 blandt alle kommuner. Det viser, at vi er på rette vej, og at vores bestræbelser på at skabe et godt erhvervsklima bærer frugt. Det er naturligvis særligt vigtigt her under coronakrisen, hvor vi forsøger at hjælpe vores virksomheder så meget, som overhovedet muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Klumme

Vi er alle sammen vores egne

Annonce