Annonce
Byudvikling

Erhvervslivet på Værnedamsvej raser over støtte til byggeplaner

Der er bred uenighed om hvordan Værnedamsvej skal se ud i fremtiden. Foto: René Mølskov
Erhvervslivet på Værnedamsvej fastholder kritikken af planerne for Den Franske Skole og langer nu ud efter Liberal Alliance for at levere det afgørende mandat til byggeprojektet.
Annonce

Siden de første  planer for nyt byggeri på grunden, hvor Den Franske Skole på Værnedamsvej ligger, har kritikken fra beboere og erhvervslivet været heftig som elefanters løb på savannen.

Beboerne frygter et for massivt byggeri, og det samme gør erhvervslivet, der desuden frygter for selve byggeperioden. Undervejs i processen er mængden af nybyggeri flere gange blevet reduceret. Men for flere af de små erhvervsdrivende er målet stadig ikke nået.


Liberal Alliance sidder på det afgørende mandat, og derfor forsøger vi at råbe dem op sammen med de øvrige politikere.

Jesper Lund


I endnu et forsøg på at få minimeret det nye byggeri, har en gruppe erhvervsdrivende med Jesper Lund i spidsen samlet underskrifter ind. De kritiserer blandt andet Liberal Alliance og partiets spidskandidat til næste valg, Lars Berg Andersen, for ikke at kæmpe de små virksomheders sag.

- Liberal Alliance sidder på det afgørende mandat, og derfor forsøger vi at råbe dem op sammen med de øvrige politikere, fortæller Jesper Lund, der er talsmand for virksomhederne på Værnedamsvej og Tullinsgade.

De frygter, at politikerne kun har haft øje for kapitalfondens og bygherres interesser, og at de overser de små erhvervsdrivende og at det dermed går ud over det hyggelige, rolige miljø på Værnedamsvej.

- Det ville være rart, hvis deres venlighed ikke kun gjaldt en stor kapitalfond, men også os små erhvervsdrivende, der med vores butikker og cafeer i al beskedenhed knokler for at gøre Værnedamsvej til den smukke gade, som vi alle bør værne om, skriver de blandt andet i brevet, der er underskrevet af 16 af den lille gades butikker.

Annonce

Kritikken overrasker

Lars Berg Andersen fra Liberal Alliance fortæller, at han og partiet meget gerne vil i dialog med de erhvervsdrivende, og han undrer sig over den heftige kritik.

- Det overrasker mig, at de forholdsvis bramfrit kritiserer, at jeg ikke taler deres sag. Jeg vil faktisk rigtig gerne komme forbi Værnedamsvej og tale med dem og høre, hvad deres bekymringer går på. Der kan jo godt være noget i projektet, som jeg har overset, siger han, mens han samtidig understreger, at han synes projektet ser fornuftigt ud, som det er nu:

- Jeg synes, vi er kommet et langt stykke med over flere gange at reducere kvadratmeterne i gården, og jeg synes at SquareMeter, der står for projektet, har været meget imødekommende.

På Værnedamsvej er Jesper Lund positiv over for muligheden for at mødes med Lars Berg Andersen, men understreger, at det for dem er et mål og et håb, at der slet ikke kommer flere kvadratmeter byggeri, end dem, der allerede er.

Hele 16 erhvervsdrivende på Værnedamsvej har underskrevet brevet med kritik af planerne for Værnedamsvej og Liberal Alliances opbakning til dem.

- Et hotel kan godt være et fornuftigt bidrag til kvarteret, men de bør ikke samlet set få lov til at tilføje mere byggeri på grunden. Vi så gerne en nul-kvadratmeters-løsning. Vi skal selvfølgelig ikke diskutere 50 eller 100 kvadratmeter, men 700, synes jeg vi skal. Det er jo i forvejen et af de tættest bebyggede område i Nordeuropa, siger han.

Annonce

Frygt for lastbiler

For mange af de erhvervsdrivende er der to kritikpunkter. Dels de flere kvadratmeter og dels den periode, de skal leve med en byggeplads.

- Vi ved jo, at jo større byggeriet bliver, jo længere bliver vi begravet i tung trafik og støj. Og ovenpå et kriseår som det her, er det slet ikke det, erhvervslivet har brug for, siger han.

Lars Berg Andersen håber, at det ender med en løsning, der gør alle tilfredse.

- Vi skal selvfølgelig gøre, hvad vi kan for, at byggeriet kommer til at genere de erhvervsdrivende på Værnedamsvej mindst muligt i byggeperioden. Men jeg håber også, at de kan se det som et positivt bidrag i kvarteret, at der kommer et hotel, der medfører en masse ekstra kunder til gaden, siger han.

Annonce

Åben for dialog

Hos SquareMeter, der står for byggeriet, er man åben for diskussionen og fortæller at de nuværende planer indbærer en langt mindre p-kælder i ét plan og 22 pladser, som højst tager 2 år at bygge. Desuden indebærer planerne 957 ekstra etagekvadratmeter, mens det ubebyggede gårdareal bliver større end i dag.

- Vi vil spærre byggepladsen af mod Værnedamsvej således at alt trafik til og fra byggepladsen foregår fra sankt Thomas plads og intet håndværkerkørsel kommer til at ske via Værnedamsvej, som således ikke vil blive trafikalt påvirket af byggeriet, siger Morten Wismann, der er Partner i SquareMeter i en mail og uddyber:

- Jeg er født på Frederiksberg og nyder stadig at spise brunch på Granola, handle delikatesser i Le Gourmand og vin i Juuls Vine. Det er vigtigt for mig, at det jeg udvikler ikke er skadeligt for det erhvervsliv jeg selv elsker at være kunde i. Jeg vil derfor meget gerne tale med de erhvervsdrivende om deres bekymringer, og vise dem de justerede planer vi har lavet efter en god høringsperiode.

Annonce
Annonce
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Klumme

Vi er alle sammen vores egne

Annonce