Annonce
Debat

Et bump på vejen er ikke løsningen

Ifølge Torben Hedegaard skal man ned på 15-20 km/t for at passere vejbumpene på Tesdorpfsvej. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Gunvor Wibroe (S), Michael Vindfeldt (S) og Thyge Enevoldsen (EL) har i Frederiksberg Bladet 25. november en lille kampagne for at sænke farten på Frederiksberg. Det kan være en udmærket idé, men desværre peger de på vejbump som en måde at gøre det på.

Som jeg tidligere her i bladet har peget på, er vejbump meget generende for bilisterne. Det er velkendt, at erhvervschauffører kan få fysiske skader i ryggen og nakken. Særligt udsatte er bilister og passagerer, der dagligt færdes på vejene; varetransport, ældre- og sygekørsel, håndværkere, renovation, busser, taxi og dets lige.

Desuden har vejbump den ulempe, at bilisterne speeder op efter hvert bump. Det er dårligt for miljøet. Det er bedre at tilsigte en jævn lav hastighed.

Annonce

Mange vejbump er udformet, så de ikke kan passeres med den tilladte hastighed. Et eksempel er de nye vejbump på Tesdorpfsvej, der kun kan passeres med 15-20 km/t. Jeg kunne nævne rigtig mange andre eksempler. Det virker som om, kommunen har svært ved at udforme bumpene på den rigtige måde.


Kunne Frederiksberg ikke være foregangskommune for at lave mere intelligente hastighedsdæmpende løsninger end en bunke asfalt på vejen?

Torben Hedegaard


Kunne Frederiksberg ikke være foregangskommune for at lave mere intelligente hastighedsdæmpende løsninger end en bunke asfalt på vejen? Ofte kan bedre skiltning og indsnævring af vejbanen være tilstrækkeligt.

Frederiksberg vil gerne være en grøn kommune og en klimavenlig kommune. Hvad med at plante træer og lave bede langs vejene, så bilisterne skal sno sig frem? Det gør byen grønnere og gør både bilister, cyklister og forgængere glade.

I samme udgave af Frederiksberg Bladet peger Lone Loklindt (R) på grønne bølger i lysreguleringen, som også er en smart og smidig løsning.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Annonce
Annonce
Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce