Annonce
Byliv

Flyttedag: Carlsbergs bryggerheste får midlertidig bolig i Zoologisk Have

Morgendagen vil vise, om Carlsbergs fire bryggerheste selv klarer flyttelæsset. Pr-foto.jpg
De fire heste skal bo i København Zoo under ombygningen af Carlsbergs historiske stalde.
Annonce

Carlsbergs fire bryggerheste rykker fra en markant institution på toppen af Valby Bakke til en markant institution på toppen af Frederiksberg Bakke.

København Zoo og Carlsberg har således indgået en aftale, der betyder, at hestene i morgen, torsdag 17. december, flytter fra én bakketop til en anden. Opholdet i Zoo forventes at strække sig frem til foråret 2022, hvor ombygningen af Carlsbergs historiske stalde efter planen er overstået.

En kusk trækker af sted med en bryggerhest på Carlsberg. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

- Bryggerhestene og staldene er en vigtig del af Carlsbergs historie. Hestene blev helt frem til 1950’erne brugt til distribution af øl, men i dag bruger vi dem kun til specielle lejligheder, og jeg tror godt jeg kan sige, de er meget forkælede. Derfor synes vi heller ikke, de skal blive stående, imens vi bygger om, siger Jakob Stilov, der er chef for Visit Carlsberg og Carlsbergs ejendomme.

Annonce

Ind og ud af Zoo dagligt

Som en konsekvens af mange års slitage og i takt med udviklingen af Carlsberg Byen samt Carlsberg-gruppens ambition om at kunne tilbyde en mere tidssvarende attraktion, står Carlsberg Visitor Centre nu over for en større renovering og modernisering.


Vi er især glade for, at hestene dagligt kan komme ind og ud af Zoo.

Jakob Stilov


- Hestene har hidtil været uberørt af ombygningen, men staldene vil inden for de nærmeste måneder gennemgå en større renovering. Derfor har Carlsberg indgået en aftale med Zoo. Vi er især glade for, at hestene dagligt kan komme ind og ud af Zoo og dermed fortsat får mulighed for at vedligeholde den træning, der er nødvendig for at kunne færdes i trafikken. Og så glæder vi os over, de ikke skal så langt væk hjemmefra, siger Jakob Stilov.

København Zoo har bygget en ny hestefold tæt på porten ved Roskildevej og overtager en stor del af pasningen af de fire bryggerheste. En kusk fra Carlsberg følger også med, og skal primært stå for, at hestene kommer ud og køre.

Annonce

En ekstra oplevelse

I København Zoo har videnskabelig direktør Bengt Holst trukket i trådene for at få aftalen på plads. Han ser frem til at byde de fire bryggerheste velkommen:

- Det er nogle fantastisk flotte dyr med en lang og spændende historie med sig i bagagen. Jeg glæder mig derfor til, at vi og vores gæster kan opleve hestene på nært hold, siger han og fortsætter:

- Vi forsøger altid at forvalte vores kvadratmeter bedst muligt til glæde for dyr og gæster, så da Carlsberg henvendte sig, lagde vi os i selen for at finde den fornødne plads under forhold, der er de imponerende heste værdig. Det lykkedes, og vi glæder os til at byde hestene velkommen og give vores gæster en ekstra oplevelse, slutter Bengt Holst.

Annonce

Emil, Otto, Gustav og Ørsted

Carlsbergs kvartet af bryggerheste tæller Emil, der med sine ti år er alderspræsident. Så er der Otto og Gustav, som begge er otte år, og endelig fire-årige Ørsted, der kom til Carlsberg i 2018.

Carlsbergs stalde er en del af den gamle bryggerigård. Ved Carlsbergs 100-års jubilæum i 1947 blev bryggergården restaureret, og i 1982 blev bygninger og industrianlæg åbnet for offentligheden. Den nuværende hestestald stod færdig i efteråret 1992 og er en stor attraktion for både danske og udenlandske turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce