Annonce
skole

Forældre om droppet klassesammenlægning: Hvad med vores børn på de andre skoler?

Forældrene til førsteklasser på Skolen ved Bülowsvej kan ånde lettet op, efter borgmesteren meldte ud, at man vælger at droppe klassesammenlægningerne. Men nu rejser andre forældre spørgsmålet, hvorfor det ikke gælder deres børn, der går på andre skoler i kommunen.  Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Borgmester Simon Aggesen (K) meldte i sidste uge ud, at man efterkommer forældrenes ønske om at droppe klassesammenlægningen blandt førsteklasserne på Skolen ved Bülowsvej. Det har fået forældre til børn på andre af byens skoler til at stille spørgsmålstegn ved, hvad meningen så er med de klassesammenlægninger, der finder sted på deres skoler.

- Der skal være ro om børnenes skolegang. Det er ingen hemmelighed, at børnene har haft et svært år på grund af corona, både fagligt og socialt. Så derfor er en klassesammenlægning ikke det rigtige lige nu.

Sådan sagde borgmester Simon Aggesen (K), da han i sidste uge meldte ud, at han og budgetforligspartierne bakkede op om at droppe den klassesammenlægning, der skulle have fundet sted blandt førsteklasserne på Skolen ved Bülowsvej.

Beslutningen om at slå de fire førsteklasser sammen til tre byggede på en beregning af det forventede elevtal, som i sidste ende betød, at der manglede 0,3 barn for at kunne bevare fire klasser. Det fik forældrene op af stolene, da de mente, det var absurd at byde børnene at skulle igennem en klassesammenlægning på baggrund af en teknikalitet, når de lige havde været igennem et skoleår præget af hjemsendelse og restriktioner som følge af corona.

Annonce

Hvad med de andre?

Og det gav borgmesteren dem ret i. Efterfølgende har flere forældre til børn på andre skoler markeret, for hvordan hænger det så sammen med, at man tidligere i år har gennemført en klassesammenlægning på Skolen på Nyelandsvej, og at der er varslet sammenlægninger både på Skolen på Grundtvigsvej og på La Cours Vej?


Grunden til at vi har besluttet ikke at sammenlægge klasserne på skolen ved Bülowsvej er, at årsagen til den påtænkte sammenlægning var et forventet frafald af elever, mens der ved en række af de øvrige klassesammenlægninger er tale om, at antallet af elever faktisk er faldet. Så situationen er ikke den samme på alle skolerne.

Simon Aggesen (K), borgmester på Frederiksberg


'Kære Borgmester. Man kan ikke forskelsbehandle børn på de kommunale folkeskoler. Så hvis én skole fredes for klassesammenlægninger, fredes alle skoler. Alle skolebørn på Frederiksberg har været udsatte under corona, og børn der ikke tidligere har været udsatte, lider nu under social angst, er blevet ekskluderet fra klassefællesskaber og føler sig ensomme', skriver Anne Sinding Poulsen i en kommentar på Frederiksberg LIVs Facebook-side.

Men Simon Aggesen mener ikke, at sammenlægningerne kan droppes på de andre skoler i kommunen.

- Grunden til at vi har besluttet ikke at sammenlægge klasserne på skolen ved Bülowsvej er, at årsagen til den påtænkte sammenlægning var et forventet frafald af elever, mens der ved en række af de øvrige klassesammenlægninger er tale om, at antallet af elever faktisk er faldet. Så situationen er ikke den samme på alle skolerne. Det vigtige for mig har været at sikre stabilitet og tryghed. Når der er ved at ske en sammenlægning af nogle klasser på et grundlag, som forældrene ikke forstår, så synes jeg, at vi som kommunalbestyrelse har en forpligtelse til at lytte, siger borgmesteren.

Annonce

Skiller sig afgørende ud

Men hvis det lige så meget handler om at tage hensyn til børn, der har været igennem et corona-år, så ville det vel også give mening at droppe sammenlægningerne på de andre skoler?

- Som det også fremgår af henvendelsen fra skolens forældre, så blev sammenlægningen af klasserne (på Skolen ved Bülowsvej, red.) planlagt ud fra et forventet fald i antallet af elever og altså ikke et reelt fald. Dermed skiller denne sag sig afgørende ud fra de øvrige om klassesammenlægninger. Oveni det har vi været igennem et år med corona, og derfor bør vi som beslutningstagere være særligt opmærksomme på, at vi ikke træffer uhensigtsmæssige beslutninger, som alene skyldes teknik eller afrundingsdetaljer. Og det er tilfældet i denne sag, siger Simon Aggesen.

Frederiksberg LIV ville også gerne have svar på, om det har haft betydning for beslutningen om klassesammenlægningen på Skolen ved Bülowsvej, at forældregruppen havde planlagt en stor demonstration foran Frederiksberg Rådhus, men det har borgmesteren ikke ønsket at kommentere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce