Annonce
Byliv

Frederiksberg Kommune har sat kæmpevilla til salg: Kan blive byens dyreste

Tæller man de 266 kvadratmeter i den høje og lyse kælder med, så rummer Lindevej 13 et boligareal meget tæt på 800 kvadratmeter. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff
Såvel boligstørrelse som beliggenhed sprænger alle rammer, og det kan salgsprisen også meget vel ende med at gøre. Værdien af den enorme villa er mangedoblet, siden kommunen købte den for 21 år siden.

Frederiksberg Kommune har sat ejendommen på Lindevej 13 til salg. Den udbydes ved offentligt udbud med en vejledende mindstepris på svimlende 49 millioner kroner.

Budfristen er 16. juni 2021. Skulle salgsprisen ende med at snige sig ydeligere et par millioner op i forhold til udbudsprisen, så vil Lindevej 13 snuppe titlen som Frederiksbergs dyreste villa. Rekorden indehaves lige nu af Amalievej 10 - ikke mange meter fra Lindevej. Her lød hammerslaget i 2018 på 51,1 millioner kroner for 460 kvadratmeter og 11 værelser.

Hall'en set fra førstesalen. Detaljerne er mange i den velvoksne villa. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff

Det behøver man ikke "nøjes" med på Lindevej 13. Den rummelige rødstensvilla byder nemlig på 523 kvadratmeter - plus en 266 kvadratmeter høj og lys kælder. Og så får man også glæde af "en række badeværelser, en klassisk hall, højt til loftet samt masser af sjæl og charme," som ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff udtrykker det i salgsopstillingen med tilføjelsen:

Annonce

"Grunden, der vender optimalt for aftensolen, er på hele 1.958 kvadratmeter, og byder på en skøn have med terrasser, gamle træer og en høj grad af privatliv."

Salgsprisen mangedobles

Ejendommen tjente indtil efteråret 2020 som botilbud for udsatte borgere i Frederiksberg Kommune, men benyttes ikke længere til kommunale formål og er derfor sat til salg.

Uanset hvor tæt på de 50 millioner kroner salsprisen ender, så har Lindevej 13 været en overordentlig god handel for Frederiksberg Kommune, der købte ejendommen i 2000 for beskedne otte millioner kroner.

Annonce

'Den Kroniske Uskyld'-optagelser

"Villaen er opført i 1872 efter tegninger af den danske arkitekt J. W. Frohne. Bygherren var kammerjunker og fuldmægtig i Udenrigsministeriet Niels Staal Schøller.

Der hører skam også en vinterstue med til ejendommen. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff

Sidenhen har de betagende rammer tiltrukket flere prominente personligheder, hvoraf eksempelvis kan nævnes den berømte kemiker og professor Julius Thomsen, skibsreder Ove Skou og tjekkiske gesandter," som ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff udtrykker det og sidenhen konkluderer:

"Man kan i det hele taget ikke undgå at lægge mærke til de utallige fine detaljer - uanset om det er gulvene, de høje paneler, de facetslebne glasdøre, loftrosetterne eller stukkaturen, der er udført efter alle kunstens regler."

Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff mener desuden at vide at to scener fra filmatiseringen af Klaus Rifbjergs klassiker 'Den kroniske uskyld' er optaget i den velvoksne villa.

Sildebensparket og høje paneler præger villaens køkken. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff
Man kan godt være vinterstuen bekendt. Den tager sig også pænt ud indefra. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff
"Umådeligt præsentable hall, som lægger flere alen til herskabeligheden," skriver mægler, og det er vel ikke helt forkert. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce