Annonce
Byudvikling

Hård kritik: "Planerne for Værnedamsvej er en ommer"

Værnedamsvej. Foto: René Mølskov
Socialdemokratiet og Radikale Venstre samler nu kræfterne i kritikken af planerne for udviklingen på Værnedamsvej. "Vi er bekymrede for, at der skal etableres en treetagers underjordisk parkeringskælder i et tæt beboelsesområde med gamle ejendomme".
Annonce

Gunvor Wibroe (S) og Lone Loklindt (RV) har ikke haft held til at vende et flertal mod de storstilede planer om en parkeringskælder, samt planerne om at lukke området af for offfentligheden.

På det sidste møde inden sommerferien stemte kommunalbestyrelsen om at sende forslag til lokalplan 224 for Den Franske Skole og området ved Værnedamsvej i høring. Sammen med SF og Alternativet stemte Socialdemokratiet og Radikale Venstre nej til forslaget. Men det var ikke nok til at få ændret indholdet af lokalplanforslaget.


Socialdemokratiet og Radikale Venstre vil gerne være med til at udvikle Frederiksberg, men vi mener, at al byudvikling skal ske i respekt for det eksisterende lokalområde. Det skal være afbalanceret, da vi bor i Nordeuropas tættest befolkede områder, og det skal give noget tilbage til vores fælles by. Det mener vi ikke, at det nuværende lokalplanforslag opfylder, og derfor er det en ommer


"Vi stemte nej, fordi vi har en del bekymringer ift. planerne om at etablere en treetagers underjordisk parkeringskælder i et tæt beboelsesområde med gamle ejendomme. Drøftelserne til møderne i By- og Miljøudvalget er fortrolige, men vi må godt fortælle, hvad vi selv har sagt, og både Radikale Venstre og Socialdemokratiet har gang på gang stillet spørgsmål til den dybe parkeringskælder, efterspurgt garantier for, at der ikke kommer miljømæssige skader eller gener af en stor underjordisk parkeringskælder. Vi blev ikke overbevist!", understreger Loklindt og Wibroe overfor FrederiksbergLIV.dk og fortsætter.

"Herudover mener vi generelt, at byggeriet på grunden virker for voldsomt, og vi er imod de nye planer om, at gårdmiljøet bliver et aflukket område til de planlagte luksuslejligheder i stedet for - som det oprindeligt var planlagt - et offentligt, grønt areal, der giver noget tilbage til Værnedamsvej. Socialdemokratiet og Radikale Venstre vil gerne være med til at udvikle Frederiksberg, men vi mener, at al byudvikling skal ske i respekt for det eksisterende lokalområde. Det skal være afbalanceret, da vi bor i Nordeuropas tættest befolkede områder, og det skal give noget tilbage til vores fælles by. Det mener vi ikke, at det nuværende lokalplanforslag opfylder, og derfor er det en ommer."

Forslaget forventes at blive vedtaget af kommunalbestyrelsen til efteråret efter høringsfasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Klumme

Find Holger

Annonce