Annonce
Politik

Ida Auken forlader Radikale Venstre: Det får konsekvenser på Frederiksberg

Ida Auken har skiftet Radikale Venstre ud med Socialdemokratiet. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix


Annonce

Frederiksberg-borger og folketingsmedlem Ida Auken har skiftet parti fra Radikale Venstre til Socialdemokratiet. Auken er blevet optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Ida Auken var med 21.723 personlige stemmer De Radikales største stemmesluger ved seneste folketingsvalg.

Det er ikke første gang, at Ida Auken skifter parti. I 2014 tog hun turen fra SF til Radikale Venstre, hvor det altså blev til små syv år.

Ida Aukens udmelding betyder, at hun tager sit mandat med over i den socialdemokratiske lejr. Det får øjeblikkelig konsekvens for en anden Frederiksberg-borger, nemlig Radikale Venstres Ruben Kidde, som har vikarieret for Ida Auken i Folketinget, siden Auken blev sygemeldt tilbage i midten af april 2020.

Ruben Kidde vender tilbage til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ida Aukens exit betyder, at Ruben Kiddes folketingsvikariat ophører, hvorfor Kidde fra på mandag vender tilbage til sine poster i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. På grund af vikariatet i Folketinget har Ruben Kidde haft midlertidigt orlov fra kommunalbestyrelsen, hvor han har været afløst af Thomas Baark. Men det er altså slut fra på mandag.

Om den nye situation siger Ruben Kidde:

- Selvom det selvfølgelig på sin vis er lidt ærgerligt at måtte forlade arbejdet i Folketinget, så glæder jeg mig samtidig over nu at kunne koncentrere mig fuldt ud om at vinde borgmesterposten til Lone Loklindt, siger Ruben Kidde til FrederiksbergLIV.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Sundhed

Frederiksberg Forsyning: Sådan får du en sms næste gang vandet er forurenet

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce