Annonce
Debat

Igen går Frederiksberg forrest, mens røde Københavner-politikere vil kvæle nattelivet

MF, Katarina Ammitzbøll (K). Foto: Steen Brogaard

Læserbrev: Vi er efterhånden alle trætte af synet af de øde gader. Stilheden larmer, og tomheden fylder i sindet. Heldigvis fylder også håbet om en verden på den anden side af corona. En verden, hvor nattelivet med alle dets farver åbner, og man igen kan feste langt ud på natten. Udsigten til et genåbnet og genoplivet natteliv ser dog væsentlig forskellig ud på hver sin side af kommunegrænsen.

Mange kunne med skræk og mistro se på, da Københavns Teknik- og Miljøforvaltning og Kultur- og Fritidsforvaltning i starten af måneden præsenterede en ny plan for restaurationsbranchen og nattelivet. En plan, der vil aflive det Københavnske natteliv, som vi kender det.


Situationen illustrerer den store forskel, kommunalpolitik kan gøre for byens borgere.


Blandt andet vil man bremse for tildelingen af nattetilladelser i store dele af byen. Kort fortalt vil det betyde, at det københavnske natteliv om få år vil slutte ved midnat. Det må siges at være en trist udsigt for de mange restauratører, der i forvejen har været enormt pressede af nedlukningen.

Kort tid efter kom Frederiksberg Kommune med en melding i den stik modsatte retning. Her åbner man for udeservering indtil til kl. 01 om natten. På den måde giver man - modsat København - erhvervslivet en udsigt til en verden efter corona, hvor restaurationsbranchen og nattelivet kan trives. Effekten vil både kunne måles i arbejdspladser, indtægter og ikke mindst glæde for de mange, der utålmodigt har ventet på en tilbagevenden til normalen.

Situationen illustrerer den store forskel, kommunalpolitik kan gøre for byens borgere. For mens det røde, københavnske forslag er præget af en unuanceret kassetækning, der alt for tit kommer til udtryk på Københavns Rådhus, har kommunalbestyrelsen på Frederiksberg igen demonstreret en jordnær fornuft, der både kommer borgere og erhvervsliv til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce