Annonce
LEDER

Lad os nu ikke glemme ordentligheden

- Når man er i lokalpolitik, kan man ikke gemme sig bag Christiansborgs tykke mure, spindoktorer og en politikerprofil på facebook og Twitter, skriver chefredaktør Jesper Gisli i denne uges leder. Foto: Freja Lehrmann.
Annonce

Hvis borgmester Simon Aggesen har misbrugt sin position og sin magt i forbindelse med sine lukrative bolighandler, så falder der brænde ned.

Så får det naturligvis de konsekvenser, det skal have. Punktum.


Som lokalpolitiker er du også en lokal privatperson og menneske. Det skal vi alle huske på, også når folkestemningen og lemmingerne løber i én retning


Men jeg vil appellere til, at vi lader Folketingets Ombudsmand og myndighederne om at konkludere og dømme. Ikke gadens parlament og forargelsesparate i dybet, på baggrund af insinuationer og saftige overskrifter.

Vi kan undres, men vi kan og skal ikke dømme uden redegørelser, beviser og rettergang. Og lige nu er stemningen dømmende. Det er ikke ordentligt.

Der er enkelte jobs og hverv, der kræver, at man er lidt mere offentlig og skal kunne tage lidt flere knubs end andre. Og her er borgmester-hvervet naturligvis med i puljen. Simon Aggesen skal langt hen ad vejen tage, hvad der kommer i pressen og på de sociale medier. Men tirsdag eftermiddag skal han også kunne hente sit barn, hente cyklen nede hos cykelsmeden og købe ind i Irma på vejen hjem. Uden at familiefar Simon og hans søn skal have ondt i maven eller frygte for dømmende ord eller mishagsytringer hen over køledisken.

Når man er i lokalpolitik, kan man ikke gemme sig bag Christiansborgs tykke mure, spindoktorer og en politikerprofil på facebook og Twitter, som du i øvrigt har folk til at tage sig af. Som lokalpolitiker er du også en lokal privatperson og menneske. Det skal vi alle huske på, også når folkestemningen og lemmingerne løber i én retning.

På Frederiksberg er vi ordentlige. Det er vi også i morgen.

Annonce
Annonce
Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Den største beslutning

Debat

Levende begravet på Rahbeks Allé

Debat

Konservative svigter vores butikker

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Efterlysning

Efterlysning: Kender du, eller er du manden, der fik hjertestop på hjørnet mellem Finsensvej/Sønderjyllands Allé d. 9. juli?

Klumme

Hovsa, hvor blev retssikkerheden lige af?

Annonce