Annonce
Politik

Manu Sareen gør politisk comeback politik: Stiller op til kommunalvalget på Frederiksberg

Manu Sareen har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre 2001-11, men har boet på Frederiksberg siden 2014. Foto: Bo Børresen
Den tidligere minister for Radikale Venstre stiller op for Socialdemokratiet og vil hjælpe Michael Vindfeldt med at blive Frederiksbergs første socialdemokratiske borgmester.

Det var egentlig ikke meningen, men her små seks år efter, at han forlod Folketinget og dansk politik gør Manu Sareen nu comeback i dansk politik.

Ikke for Radikale Venstre for hvem han bestred to ministerposter 2011-15 og ikke for Alternativet, som han var medlem af 2016-18 - men for Socialdemokratiet.

- Jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet i januar 2020. Jeg havde brug for igen at være en del af et fællesskab, og Michael Vindfeldt (Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Frederiksberg, red.) havde gjort et rigtig godt indtryk på mig, siger Manu Sareen og uddyber:


Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at Michael Vindfeldt tændte et håb i mig.

Manu Sareen


- Jeg synes, Michael markerede sig rigtig godt i sagerne om Blackstone og om Værnedamsvej. Jeg lagde i hvert fald mærke til ham. Han fremstår som en moderne politiker uden uld-i-mund. Jeg synes, han kommunikerer ret fedt. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at Michael Vindfeldt tændte et håb i mig.

Annonce

- Idéen voksede på mig

Med den genantændte politiske tro og lysten til at være en del af det socialdemokratiske fællesskab mødtes Manu Sareen med Michael Vindfeldt en del gange i løbet af 2020. I sommer blev Sareen opfordret til at stille op til kommunalvalget.

- Min første indskydelse var, at det skulle jeg i hvert fald ikke. Og så alligevel voksede idéen på mig, fortæller Manu Sareen.

Manu Sareen

Født 16. maj 1967 (53 år)

Forfatter og coach

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre 2001-11

Medlem af Folketinget for Radikale Venstre 2011-15

Medlem af Alternativet 2016-18

Medlem af Socialdemokratiet siden januar 2020

Minister for kirke og ligestilling + minister for nordisk samarbejde (2011-14) og minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold (2014-15) for Radikale Venstre

Har boet på Frederiksberg siden 2014

Single og far til fire Cilja (24 år), Felix (21 år), Alvin (16 år) og Nova (3½ år)

Da 2020 blev til 2021 fyldte tanken om et politisk comeback så meget hos 53-årige Sareen, at han i februar valgte at sige ja tak til at få sit navn på den socialdemokratiske opstillingsliste frem mod november måneds kommunalvalg.

Annonce

Stemte på Birte Weiss

Manu Sareen har før begået sig i kommunalpolitik. Fra 2001 til 2011 var han medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre. Men nu gælder det altså Socialdemokratiet. Et parti som han ikke er helt ukendt med:

- Begge mine forældre stemte socialdemokratisk, og første gang jeg afgav min stemme til et folketingsvalg sætte jeg mit kryds ud for Birte Weiss og Socialdemokratiet, fortæller Manu Sareen, der har mærkesagerne klar til det forestående kommunalvalg:

- Jeg vil være med til at bryde den sociale arv blandt udsatte børn. Især i skolerne kan der sættes ind ved at tilknytte flere socialrådgivere. Desuden er det vigtigt, at vi fortsat kæmper imod den skævvridning af boligmarkedet, som udenlandske boligfonde som Blackstone er med til at skabe. Og så skal trygheden øges på Frederiksberg. Jeg ser gerne, at der oprettes en mobil politistation i byen, hvis der bliver behov det, slutter Manu Sareen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce