Annonce
Aggesens boligsag

Marcel de Sade: - Jeg har ikke modtaget en rød øre af Simon Aggesen

Marcel de Sade fotograferet i lejligheden på Vodroffsvej. Arkivfoto: Martin Sørensen
Manden, som spiller en central rolle i borgmester Simon Aggesens køb af den famøse herskabslejlighed på Frederiksberg Allé, taler nu for første gang ud. Marcel de Sades hovedbudskab er, at han ikke har modtaget nogle penge for at fraflytte lejligheden - og heller aldrig har forlangt det. - Sådan noget vil jeg simpelthen ikke have siddende på mig, tordner han.

- Det er løgn!

Marcel de Sade - under tiden kaldet Danmarks første celebrity - er stadig oprørt, da Frederiksberg Bladet taler med ham.

Dagen i forvejen er det kommet til hans kendskab, at en stor del af danske presse med Ekstra Bladet i spidsen for små to uger siden skrev, at Simon Aggesen i forbindelse med bolighandelen i oktober 2016, hvor borgmesteren købte en 460 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg Allé af Dansk Bibelskole, desuden betalte Marcel de Sade 100.000 kroner.

Annonce

- Det er løgn!, gentager 86-årige Marcel de Sade og understreger:

- Jeg har ikke modtaget en rød øre af Simon Aggesen. Sådan noget vil jeg simpelthen ikke have siddende på mig. Jeg vil ikke finde mig i de løgne.

Marcel de Sade fortsætter:

- Jeg læser ikke dagspressen. Men da en veninde tidligere på ugen viste mig en artikel i Ekstra Bladet med mit navn, og hvor det antydes, at jeg skulle have modtaget 100.000 kr. i "flyttepenge", så blev jeg rasende. Sådan noget gør vi ikke i min familie.

Døtres hoveder på en stage

Så hvad bestod i dine øjne Simon Aggesens flyttehjælp af?

- Simon gav mig et lift fra lejligheden på Frederiksberg Allé til den nye lejlighed, som han havde skaffet mig, på Vodroffsvej. Jeg havde et par ting med i hans bil. Blandt andet en potteplante, som jeg stillede i bunden af bilen foran bagsæderne. I farten glemte jeg at få potteplanten med mig og så den aldrig siden.


Jeg har ikke modtaget en rød øre af Simon Aggesen, gentager Marcel de Sade. Det vil jeg aflægge min saligheds ed på.

Marcel de Sade


Hvad fik dig til at fraflytte den enorme herskabslejlighed på Frederiksberg Allé?

- Jeg var så træt af støjende overboere. Så mine eneste betingelser var, at der ikke måtte være overboer det nye sted, og at lejligheden skulle ligge ved Søerne. Jeg konstaterede, at lejligheden på Vodroffsvej lå øverst oppe på 5. sal med kig til Søerne og sagde derfor straks ja tak.

- Men jeg har ikke modtaget en rød øre af Simon Aggesen, gentager Marcel de Sade. Det vil jeg aflægge min saligheds ed på. Jeg vil sætte mine døtres hoveder på en stage, hvis jeg har fået så meget som en krone. Og jeg holder meget af mine døtre, understreger Marcel de Sade.

Annonce

Flygel i indflytningsgave

Om sit forhold til Frederiksbergs borgmester siger Marcel de Sade:

- Jeg kender som sådan ikke manden. Jeg husker ham som venlig og høflig. Jeg havde måske nok forventet, at han ville vende tilbage med potteplanten, men han har nok ikke tillagt den en større værdi, siger han og fortsætter:

- Overordnet set syntes jeg godt om ham og valgte da også at efterlade mit store koncertflygel i lejligheden på Frederiksberg Allé. Jeg mente det stod godt, hvor det stod, og Simon har jo også pianister i familien (Simon Aggesens far og bror er begge uddannede organister, red.), fortæller Marcel de Sade og tilføjer, at han fraflyttede lejligheden på Frederiksberg Allé tre måneder før den egentlige overdragelsesdato.

Annonce

Ingen penge i hånden

Frederiksberg Bladet har forelagt Simon Aggesen Marcel de Sades opfattelse af forløbet. Borgmesteren bekræfter, at de Sade ikke har modtaget penge fra ham:

- Jeg kan bekræfte, at Marcel aldrig har fået 100.000 i hånden hverken af os eller af Bibelskolen. Marcel stillede som krav til Bibelskolen, at de skulle betale for såvel hans flytning som depositum i den nye lejlighed. Disse udgifter ønskede Bibelskolen i sidste ende, at vi skulle afholde som tillæg til købesummen.

Om selve flytningen siger Simon Aggesen:

- Det var primært et flyttefirma, som flyttede for Marcel. Men sammen med en ven hjalp jeg også med at flytte nogle møbler. Men det var et flyttefirma, som tog det helt store slæb.

Annonce

Mindes ingen potteplante

Omkring den famøse potteplante, som Marcel de Sade hævder at have glemt i bunden af Simon Aggesens bil, siger borgmesteren:

- Jeg mindes ikke nogen potteplante. Men jeg er da ked af, at Marcel mangler en potteplante. Derfor vil jeg meget gerne forære ham en ny.


Det er også rigtigt, at Marcel tilbød os sit flygel som indflyttergave.

Simon Aggesen (K), borgmester


Hvorvidt Marcel de Sade fraflyttede lejligheden på Frederiksberg Allé tre måneder før den egentlige overdragelsesdato, siger Aggesen:

- Det er rigtigt, at Marcel havde rådighed over den nye lejlighed, inden han skulle være ude af den gamle. Det er også rigtigt, at Marcel tilbød os sit flygel som indflyttergave. Den gave tog vi glad og ydmygt imod efter Marcels vedholdende ønske.

Annonce

Føler sig ikke snydt

Det var Dansk Bibelskole, som i sin tid udlejede lejligheden på Frederiksberg Allé til Marcel de Sade og siden solgte den til Simon Aggesen. Frederiksberg Bladet har været i kontakt med Bibelskolens generalsekretær, Morten Christiansen. Han udtaler om bolighandlen:

- Vi føler ikke, at vi er blevet snydt, eller har været et offer ved handlen. Alle i bestyrelsen var tilfredse med at komme af med lejligheden, og så investerede vi i stedet pengene i værdipapirer, siger Morten Christiansen og tilføjer:

- Vi er en non-profit erhvervsdrivende fond, der er sat i verden for at udgive kvalitetslitteratur, så det understøttede ikke fondens formål at drive udlejningsvirksomhed. Og vi er stadig den dag i dag tilfredse med handlen.

- Jeg kan bekræfte, at Marcel aldrig har fået 100.000 i hånden hverken af os eller af Bibelskolen, fastslår borgmester Simon Aggesen (K). Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce