Annonce
Debat

Minimumsnormeringer: De 2 millioner var ekstra penge

Vi betragter det ikke som at der er blevet lagt et loft, men vil tværtimod meget gerne sikre et endnu bedre børneliv og stræbe efter andre normeringsopgørelser, skriver Balder Mørk Andersen. Foto: Bo Børresen

Debat: I SF glæder vi os fortsat over at vi ved at tage medansvar i budgettet var med til at sikre en fremrykning af minimumsnormeringerne i daginstitutionerne til 2022. Der blev afsat 3,7 mio. kr. udover hvad der forventedes at komme af statslig medfinansiering.

De radikale valgte at stå uden for budgettet, og SF er således ikke overrasket over at måtte lægge ryg til kritik fra et parti der anskuede det anderledes.


Annonce

SF arbejder som forligsparti videre på at kunne løfte både normeringer og indsatsen for især udsatte børn og unge efter coronanedlukningen

Balder Mørk Andersen


I SF er vi helt enige i at normeringerne fremadrettet bør løftes endnu mere. Vi betragter det ikke som at der er blevet lagt et loft, men vil tværtimod meget gerne sikre et endnu bedre børneliv og stræbe efter andre normeringsopgørelser. Men det hører med til den detalje, at den radikale gruppe på rådhuset i budgettet for 2020 og i deres eget forslag for 2021, benyttede den selvsamme normeringsopgørelse, og velsagtens da betragtede løftet i normeringerne som en reel forbedring.

I Folketinget blev der i december vedtaget lovbundne minimumsnormeringer. Da tallene kom viste det sig at det endte med 2 millioner mere i statslig medfinansiering end budgetteret. Forvaltningen lagde op til at lægge dem i en bufferpulje ift. ekstra udgifter på det specialiserede område. SF lykkedes dog i første omgang med at få midlerne allokeret til at styrke Fællesrådgivningen for børn og unge samt til indsatser overfor udsatte børn og unge efter covid19-krisen. Altså det stik modsatte end at spare og netop ud fra et ønske om at tænke på børn og unge i en svær periode.

SF arbejder dog som forligsparti videre på at kunne løfte både normeringer og indsatsen for især udsatte børn og unge efter coronanedlukningen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce