Annonce
Debat

Minimumsnormeringer: For os er det et spørgsmål om “både og“

Foto: Johan Gadegaard

Debat: I et debatindlæg i sidste uges udgave af Frederiksberg Bladet skriver de radikale kommunalbestyrelsesmedlemmer, at partierne bag budgettet for 2021-22 sparer på Frederiksbergs børn. Det passer simpelthen ikke.

En enig kommunalbestyrelse, herunder de radikale, vedtog med budgettet for 2020 at indføre minimumsnormeringer i alle daginstitutioner på Frederiksberg fra 2023. Partierne bag kommunens nyeste budget, altså Det Konservative Folkeparti, Venstre, SF og Alternativet, prioriterede at fremrykke minimumsnormeringerne, så de allerede bliver indført fra 2022. Det er ambitiøst, og Frederiksberg bliver dermed blandt de første kommuner i landet til at indføre minimumsnormeringer!


Annonce

Partierne bag kommunens nyeste budget prioriterede at fremrykke minimumsnormeringerne, så de allerede bliver indført fra 2022. Det er ambitiøst.


Regeringen har nu bidraget med flere midler til børneområdet, end vi havde budgetteret med, hvilket betyder, at vi har to millioner kr. i “overskud”. Forligsparterne har derfor foreslået, at vi allokerer de ekstra midler til det specialiserede børneområde for også at styrke forholdene for kommunens mest udsatte børn og unge, som i den grad oplever det svært i disse coronatider. Altså, vi ønsker både at indføre minimumsnormeringer fra 2022 og at styrke forholdene for de sårbare børn og unge.

Som politikere har vi et særligt ansvar overfor de mest udsatte borgere. Hensynet til kommunens sårbare børn og deres trivsel var således baggrunden for vores forslag – og det undrer os faktisk, at vi får kritik for det. Social ansvarlighed plejer at være noget, der samler os på Frederiksberg - skal vi ikke holde fast ved det?

Efter påske mødes forligskredsen igen, og her vil vi endeligt beslutte, hvilket område der skal tilføres de ekstra midler.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Mest læste

Alarm112

20-årig dømt for stribevis af voldtægter og dødstrusler

Seneste nyt

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce