Annonce
Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Lars Berg Andersen er ikke begejstret over udsigten til, at Roskildevejs niveau sænkes med 30 centimeter ud for Frederiksberg Slot, så slottets sokkel bliver mere synlig. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: Hvad er de konservatives formål med at bruge en masse penge på Frederiksberg Bakke egentlig?

Forslaget taler om at sænke bilernes hastighed på bakken, men siger intet om hvorvidt den nuværende grænse på 50 km/t nogensinde har medført en ulykke. Det er som om, hastighedsbegrænsninger til gene for bilisterne på Frederiksberg efterhånden er blevet noget, der i sig selv er efterstræbelsesværdigt, og som forvaltningen ikke en gang behøver at begrunde i deres mange forslag om sådanne.

Derudover er formålet at sænke vejens niveau 30 centimeter, så slottets sokkel bliver mere synlig. Det vil måske være pænt – men 300.000 kroner pr. centimeter er i mine øjne en lidt for flot måde at ødsle med skatteborgernes penge under en coronakrise.


Vi har ikke brug for flere cykelstier, hastighedsbegrænsninger, vejspærringer eller ensrettede veje.

Lars Berg Andersen (LA)


Forslaget vil tilsyneladende spærre vejen for biltrafik i op til et halvt år. Det vil altså for alvor være op ad bakke for de 16.000 bilister, som dagligt bruger vejen til at komme frem og tilbage på arbejde, hvis de konservative her får deres vilje og så fordyres og forlænges projektet yderligere af, at det skal afbrydes af et cykelløb i august.

Bilister på vej til arbejde kan man godt tvinge til køre omveje, men gud forbyde at et PostDanmark Rundt skal køre ad Valby Bakke i stedet.

Nej, giv nu de ansatte i vejplan-afdelingen på rådhuset fri, så de ikke forsætter med at opfinde det ene mere overflødige og forstyrrende prestigevejprojekt efter det andet i desperation over, at der ikke er flere nødvendige anlægsopgaver for dem at lave på et færdigudbygget Frederiksberg. Vi har ikke brug for flere cykelstier, hastighedsbegrænsninger, vejspærringer eller ensrettede veje. Vi siger tak for indsatsen, men nu må I godt tage hjem.

Endelig er ni millioner kroner jo altså heller ikke småpenge. Det svarer for eksempel til 27 ekstra sosu'er på plejehjemmene i et år. Mon ikke det var her, vi i stedet skulle bruge borgernes skattekroner, hvis de absolut skal bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce