Annonce
Debat

Nej til ekstrabeskatning af Frederiksbergs bilejere

- De danske bilejere betaler i forvejen en af verdens højeste afgifter, når de køber en ny bil, og det gør man ikke for sjov eller for at genere andre mennesker, skriver Nikolaj Bøgh (K) blandt andet i dette debatindlæg. Arkivfoto: Michael Paldan

Læserbrev: Når Sidsel Rastad fra SF Ungdom her i Frederiksberg Bladet 24. februar efterlyser en betalingsring rundt om Frederiksberg, så er det i realiteten en ekstraskat på Frederiksbergs bilejere, hun efterlyser. Det synes jeg er urimeligt.


Hvorfor skulle lige præcis de frederiksbergske bilejere beskattes hårdere, end de allerede er i forvejen? Det er der da ikke nogen rimelighed i.

Nikolaj Bøgh


De danske bilejere betaler i forvejen en af verdens højeste afgifter, når de køber en ny bil, og det gør man ikke for sjov eller for at genere andre mennesker. Man køber en bil, fordi det er et nødvendigt transportmiddel for at kunne få sit arbejdsliv og sit familieliv til at hænge sammen. Hvorfor skulle lige præcis de frederiksbergske bilejere beskattes hårdere, end de allerede er i forvejen? Det er der da ikke nogen rimelighed i.

Jeg synes sagtens, der kan være fornuft i at foretage en afgiftsomlægning, så det bliver billigere at anskaffe en bil, men til gengæld dyrere at køre i den. Det vil medvirke til, at man tænker sig endnu bedre om, før man tager bilen og oftere overvejer, om eksempelvis metro, cykel eller bus kan bringe en derhen, hvor man skal. Men vi skal ikke have højere afgifter på bilkørsel i Danmark, og vi skal ikke have afgifter, der rammer geografisk skævt, og først og fremmest går ud over borgerne på Frederiksberg.

Heldigvis har regeringen allerede afvist forslaget om at lægge en betalingsring rundt om hovedstadsområdet. På Frederiksberg arbejder vi i øvrigt hele tiden med at skabe bedre alternativer til benzin- og dieselbiler i form af blandt andet flere cykelstier, mere metro og mere plads til dele- og elbiler. Det skal vi blive ved med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce