Annonce
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Birgitte Franck nyder den daglige virtuelle kommunikation med sit barnebarn. Foto Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: Kan corona tænde lys i mørket? Et mærkeligt spørgsmål - skulle jeg selv mene. Men man er jo nødt til at finde oplevelser, der kvikker op i den mørke hverdag - både hvad angår vejret og pandemien.

Jeg har lavet en ny form for kommunikation med mit barnebarn. Det hedder 'farmors hurlumhej' for det skal ikke hedde hjemmeskole. Vi spiller spil: Sigurds Danmarkshistorier. Barnebarnet styrer spillet, læser kort op og flytter brikker. Og så kører samtalen ellers derudaf omkring alle mulige emner og oplevelser.


Jeg ser i hvert fald mit barnebarn meget oftere nu, end da jeg hentede ham fra børnehave/skole en dag om ugen.

Birgitte Franck


Skal bisonokser og elge gå frit i naturen, var et spørgsmål jeg hørte i radioen i dag og bragte videre til den otte-årige. Så kommer vi til at tale om hjorte i brunst. Og sådan hopper samtalen fra et emne til et andet. Og sådan fortsætter det. Som en dannelses- og vidensrejse.

Jeg er lykkelig for, at jeg er digital og jeg tror, at 'farmors hurlumhej', der varer over en time hver dag, virkelig kan bringe viden, holdninger og følelser ind barnets hjerne og hjerte. Så jeg håber på, når pandemien er ovre, at vi får en større gruppe ældre gjort digitale.

Jeg kan kun opfordre alle ældre til at skype med deres børnebørn. Jeg ser i hvert fald mit barnebarn meget oftere nu, end da jeg hentede ham fra børnehave/skole en dag om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce