Annonce
Frederiksberg

Nu kan KB's medlemmer igen hoppe i baljen

KB's nyrenoverede friluftsbad står og lokker de vandhungrende i formiddagssolen. - Foto: Bo Børresen
Annonce

En ny svømmebadsbekendtgørelse lukkede i sommeren 2015 friluftsbadet på KB's anlæg på Peter Bangs Vej. Det bevaringsværdige svømmebassin fra 1938 dumpede. Det aldrende vandrensningsanlæg levede ikke længere op til de stigende hygiejnekrav.

De næste fire år lå bassinet ødet hen. KB undersøgte diverse muligheder for genetablering, men strandede på manglende bevilling og økonomi. Der var brug for en økonomisk håndsrækning, hvis både renoveringen af svømmebassinet og etableringen af et nyt vandbehandlingsanlæg samt solvarmeanlæg skulle kunne realiseres.

(artiklen fortsætter under billedet ...)

Hjælpen kom fra Louis-Hansen Fonden, som støttede med hele 12,5 millioner kroner. Einar Kornerup A/S, der også stod for etableringen af K.B. Hallen, blev hyret som entreprenør, og i sommeren 2019 gik det gennemgribende renoveringsarbejde i gang.

Her et lille år senere står et flot og funklende friluftsbad (som i parentes bemærket kun må benyttes af KB's egne medlemmer) færdigt. Det indbydende bassin, der måler 25x12,5 meter, genåbner officielt i morgen, fredag 19. juni, kl. 15.00.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Underholdning

Wivel og Frobenius er vilde med ord

Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Klumme

Find Holger

Annonce