Annonce
Aggesens boligsag

Erhvervsstyrelsen lukker Simon Aggesens boligsag

- Alle instanser ser nu sagen som afsluttet, og det gør jeg også, udtaler borgmester Simon Aggesen (K). Foto: Jacob Crawfurd/Bird
Det er ikke vurderingen, at Dansk Bibelskole solgte lejligheden på Frederiksberg Allé for billigt. - Vi anser herefter sagen for afsluttet, skriver Erhvervsstyrelsen i sin afgørelse. Dog med en tilføjelse: - Bestyrelsen bør sikre sig et bredere og mere fyldestgørende vurderingsgrundlag ved fremtidige salg af større aktiver.

Der har det seneste halvår fra mange sider været sat spørgsmålstegn ved, om Dansk Bibelskoles salg af ejendommen Frederiksberg Allé 8, 3. i 2016 skete på markedsmæssige vilkår - herunder om salgsprisen svarede til markedsprisen.

Det var Fonden Eksistensen, der står bag Dansk Bibelskole, som for godt fire år siden solgte ejendommen til daværende formand for kultur og fritidsudvalget på Frederiksberg og senere borgmester Simon Aggesen (K). Pris for den 456 kvadratmeter store lejlighed i oktober 2016: 9.500.000 kroner.

- Bedst mulige salgspris

I en redegørelse fra Fonden Eksistensen sendt til Erhvervsstyrelsen 27. november 2020 fremgår det, at Estate Frederiksberg 2. november 2015 vurderede markedsprisen til 11.500.000 kroner, og at EDC-mæglerne på Frederiksberg vurderede markedsprisen til cirka 11.000.000 kroner - sidstnævnte var der dog ingen skriftlig dokumentation for.


Det er Erhvervsstyrelsens opfattelse, at bestyrelsen burde have indhentet flere skriftlige vurderinger til brug for bestyrelsens fastsættelse af salgsprisen.

Erhvervsstyrelsen


I redegørelsen til Erhvervsstyrelsen skriver Fonden Eksistensen: "Den af Fonden opnåede salgspris var den i situationen bedst mulige, idet bemærkes, at Ejerlejligheden ikke blev solgt fri for lejemål” (lejlighedens daværende lejer, Marcel de Sades, lejemål var uopsigeligt, red.).

Annonce

Erhvervsstyrelsen vurdering

Her følger Erhvervsstyrelsen skriftlige vurdering af sagen fremsendt til Fonden Eksistensen 11. december 2020:

"Erhvervsstyrelsen har ikke på det foreliggende grundlag tilstrækkelige klare holdepunkter til at tilsidesætte bestyrelsens vurdering af, at den fastsatte salgspris af den specifikke ejerlejlighed lå inden for et interval, som var udtryk markedsprisen.

Styrelsen tager derfor fondens redegørelse til efterretning og finder efter en samlet vurdering ikke, at der er grundlag for, at styrelsen foretager sig yderligere i sagen, og vi anser herefter sagen for afsluttet."

Annonce

Bør gøres bedre næste gang

Herefter understreger Erhvervsstyrelsen, at "det er bestyrelsens ansvar at vurdere, hvorvidt et salg af et aktiv sker på almindelige markedsmæssige vilkår, herunder til markedsprisen, og om nødvendigt indhente eksterne bidrag til at foretage denne vurdering."

Slutteligt tilføjer styrelsen:

"Det er Erhvervsstyrelsens opfattelse, at bestyrelsen burde have indhentet flere skriftlige vurderinger til brug for bestyrelsens fastsættelse af salgsprisen. Dette gælder især i en situation, hvor fondens ejerlejlighed ikke blev solgt i almindeligt frit salg på boligmarkedet.
Derfor skal styrelsen påpege, at bestyrelsen bør sikre sig et bredere og mere fyldestgørende vurderingsgrundlag ved fremtidige salg af større aktiver."

Annonce

Aggesen: Sagen afsluttet

Borgmester Simon Aggesen mener, at der nu bør være lagt låg på sagen. I en kort kommentar til Frederiksberg Bladet/FrederiksbergLIV skriver han:

- Jeg er glad for, at myndighederne nu har afsluttet sagen. Det gælder både Folketingets Ombudsmand og Erhvervsstyrelsen. Alle instanser ser nu sagen som afsluttet, og det gør jeg også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce