Annonce
Butiksliv

Ny udecafé: Alt godt fra Frederiksberg under åben himmel

Den ottekantede pavillon på Frederiksberg Rådhusplads er ikke ny, men Asbjørn Jensen (t.v.) og Daniel Capion er nye lejere af byens centrale udendørs café. Foto: Bo Børresen
Kaffen, chokoladen, øllet, gløggen. Det hele er fra Frederiksberg. Stedet kan heller ikke blive mere frederiksbergsk: Originals' to ejere har lejet sig ind i den ottekantede pavillon midt på Frederiksberg Rådhusplads.
Annonce

- Hos os trumfer kvaliteten kvantiteten.

Daniel Capion er godt klar over, at den ottekantede træpavillon på Frederiksberg Rådhusplads sætter sine naturlige begrænsninger for udvalget hos Originals, som han og makkeren, Asbjørn Jensen, har valgt at kalde deres udecafé.


Vores æbleskiver er lavet helt og aldeles fra bunden. Og det er altså den gode gammeldags udgave. Smørbagte og med fyld.

Asbjørn Jensen


- Men kvaliteten er i top, gentager Daniel. Han bakkes op af Asbjørn, der som uddannet kok og gastronomisk iværksætter, påtager sig det fulde ansvar for maden:

- Tag nu for eksempel vores æbleskiver. De er lavet helt og aldeles fra bunden. Og det er altså den gode gammeldags udgave. Smørbagte og med fyld, siger han og fortsætter:

- Jeg er også nødt til at fremhæve vores sandwich med confiteret and. Den skal man altså bare prøve. Det er byens sprødeste.

Annonce

Farmaceutens gløgg

Trods sine blot 27 år, så har Asbjørn hele 11 års erfaring fra restaurationsbranchen. Når ikke han står i pavillonen på Frederiksberg Rådhusplads, så er han kok på Frederiksberg Bryghus & Destilleri, som også holder til på rådhuspladsen.

Få meter fra Frederiksberg Rådhusplads ligger Ludvigs Minde ved Allégade. Her bor 47-årige Daniel med kone og to børn. Daniel er uddannet farmaceut og arbejder som sådan i medicinalbranchen.

Øl fra Frederiksberg Bryghus og gløgg fra Capionium er blot nogle af de ultralokale produkter, man finder hos Originals. Foto: Bo Børresen

Der kan synes langt fra medicinal- til restaurationsbranchen. Det var da også et tilfælde, der gjorde, at Daniel i dag har et ben i begge verdener:

- Som nyuddannet farmaceut i 1999 stødte jeg tilfældigvis på en gammel apoteker-gløggopskrift. Den besluttede jeg mig for at arbejde videre med og gjorde min familie og venner til forsøgspersoner. Tilbagemeldingerne var fantastiske, og siden 2013 er Capionium Gløgg, som jeg kalder den, blevet fremstillet kommercielt, fortæller Daniel.

Annonce

Ultralokale leverandører

Gløggen er naturligvis en fast del af sortimentet i pavillonen på rådhuspladsen. Og den er langt fra den eneste ultralokale vare hos Originals.

Daniel Capion og Asbjørn Jensen kan med rette kalde Originals for Frederiksbergs mest centrale udendørs dining og takeaway. Foto: Bo Børresen

Frederiksberg Bryghus leverer øllen, Frederiksberg Chokolade den varme chokolade og Kaffevaerk i Smallegade kaffen.

Originals holder åbent mandag-fredag klokken 17.00-21.00 og lørdag-søndag klokken 12.00-21.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce