Annonce
Corona

Nye coronatal på Frederiksberg: Lave smittetal over hele linjen

Corona-smittetallene er p.t. lave over hele linjen på Frederiksberg. Foto: Frederiksberg Kommune
Byens plejecentre er godt på vej mod at få ophævet deres besøgsforbud. - Og havde det ikke været for kommunerne omkring os, så havde vi sikkert også fået lov til at genåbne mere, skriver borgmester Simon Aggesen (K) på Facebook.

Mens borgmester Simon Aggesen (K) ærgrer sig over, at hovedstaden og Frederiksberg i første omgang ikke får lov at genåbne i det omfang, som mange havde håbet på, så glæder han sig over, at der er lave smittetal over hele linjen på Frederiksberg.

I et Facebook-opslag fredag morgen skriver borgmesteren:

- Vi har fortsat ingen covid-19 positive beboere på vores plejecentre og på vores døgnrehabilitering. Antallet af smittede på hospitalerne er også fortsat for nedadgående. Aktuelt har vi kun to frederiksbergborgere, som er indlagt med covid-19. Det er det laveste tal meget længe.


Alle vores plejecentre har fået ophævet deres besøgsforbud. De generelle besøgsrestriktioner gælder dog fortsat.

Simon Aggesen (K)


Smitteopsporingen går også godt på Frederiksberg, fastslår borgmesteren:

- Vi har nedsat en enhed, som hjælper Styrelsen for Patientsikkerhed med at smitteopspore. Enheden, som er fysisk placeret i hjemmeplejen på Howitzvej, er kommet rigtig godt i gang og får kontakt med næsten alle de borgere, som videresendes fra styrelsen.

Endelig kan de ældre på byens plejehjem så småt begynde sig til igen at modtage besøg fra familie og venner, lover Simon Aggesen:

- Alle vores plejecentre har fået ophævet deres besøgsforbud. De generelle besøgsrestriktioner gælder dog fortsat. Men så snart 80 procent af beboerne er færdigvaccinerede, så vil også de generelle besøgsrestriktioner blive ophævet - og vi er der næsten.

Annonce

Længere fremme end omegnskommunerne

Også på dagtilbudsområdet glæder Simon Aggesen sig:

- Vi modtager løbende orienteringer om nye smittetilfælde på dagtilbudsområdet, men langt de fleste gange lykkes det at få isoleret tilfældene. Så også her er situationen stabil.

Om situationen på byens skoler siger han:

- På skoleområdet tester vi nu vores lærere to gange om ugen. Også her er der relativt få smittetilfælde. På rekordtid har Ungdomsskolen fået opbygget et kommunalt testcenter med 50 medarbejdere, som bidrager til opgaven. Det er virkelig flot og imponerende. Faktisk var vi klar med den nødvendige testkapacitet til at åbne endnu mere for skolerne fra på mandag, men sådan skulle det desværre ikke gå.

Borgmesteren konkluderer:

- Samlet set vil jeg beskrive vores lokale covid-19 situation som - efter omstændighederne - god og stabil. Og havde det ikke været for kommunerne omkring os, så havde vi sikkert også fået lov til at genåbne mere. Jeg tror, at vi alle er ved at være godt trætte af nedlukningen. Vi savner vores normale hverdag og fællesskaber, slutter Simon Aggesen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Men In Black indtager atter Frederiksberg: Se ruten for lørdagens demonstration

Politik

Vindfeldt kritiserer sit eget partis regering: Nu vil jeg forsøge at råbe transportministeren op

Annonce