Annonce
Frederiksberg

Nyt værested har øget fokus på unges ensomhed

Signe på 24 år har brugt Ventilen i Næstved til at komme ud af sin ensomhed. Nu starter Ventilen Frederiksberg op. - Foto: Privat

Flere og flere unge føler sig ensomme. Det vil Frederiksberg Kommune nu gøre noget ved. De næste to år samarbejder Frederiksberg Kommune med mødestedet Ventilen for at komme ensomheden blandt unge til livs.

»Jeg satte en facade op, fordi det var for sårbart at fortælle, hvordan jeg havde det. Ingen måtte vide, at jeg var ensom.« Sådan fortæller Signe på 24 år, der har brugt Ventilen i Næstved. Ventilen som er en landsdækkende organisation der har 23 lokale tilbud i 20 byer.

Frederiksberg får sit eget tilbud til ensomme unge i alderen 15 - 25. Ventilen Frederiksberg er et mødested, hvor unge mellem 15 og 25 år kan komme og være sammen med andre unge, og mest af alt bryde ud af ensomheden.

Første kommune i Danmark

Som den første kommune i Danmark opstarter Frederiksberg Kommune et samarbejde med Ventilen Frederiksberg.

Frederiksberg Kommune ønsker at sætte fokus på ensomhed, således at de ensomme unge kan spottes og få hjælp.

Annonce

1200 ensommme på Frederiksberg

Ifølge Region Hovedstadens Sundhedsprofil bor der 1200 ensomme unge på Frederiksberg, og det er dem Ventilen, i samarbejde med Frederiksberg Kommune, vil undgå at der kommer flere.

Udover at være et mødested for de unge, vil Ventilen Frederiksberg tilbyde kurser og workshops for fagfolk i Frederiksberg Kommune, således, at de klædes bedre til at spotte ensomhed.

Ventilen Frederiksberg vil derudover holde oplæg der giver unge, forældre og frivillige i fritidslivet et sprog for ensomhed.

Annonce

Frivillige unge hjælper

Fundamentet i Ventilen er frivillige unge der hjælper brugerne af Ventilen.

Anders er en af de frivillige i Ventilen Frederiksberg. Hans rolle, som frivillig, har ændret hans syn på ensomhed.

»Efter at jeg startede som frivillig i Ventilen, gik det op for mig, at der er flere ensomme end jeg regnede med. Vi kender alle dem som ingen snakker med ,« fortæller Anders.

Han pointerer, at han oplever, at Ventilen gør en kæmpe forskel i og med, at de unge der kommer i Ventilen lærer at sætte ord på deres ensomhed, og mest af alt, at de få de sociale redskaber i samspillet med de frivillige unge der gør at de tør gå ud i verdenen og få venner, så de kan bryde ensomheden.

Annonce

Bliv ved med at spørge

Signes vej ud af ensomheden var at starte i Ventilen. Hun stiller derfor gerne op for Ventilen for at fortælle, hvad Ventilen har gjort for hende.

I Ventilen fik Signe modet til at gå ud i verdenen og få venner. Hun turde at træde ud af ensomheden og snakke med de folk, der var omkring hende.

På spørgsmålet hvad Signes vigtigste råd er, hvis man kender en man tror er ensom, svarer Signe.

»Bliv ved med at spørge om der er noget galt, hvis du kan mærke at den unge ikke trives. Det er vigtigt at holde fast og ikke give op også selvom den ensomme siger, at der ikke er noget galt. Det er vigtigt at få hjælp, for man kommer ikke ud af sin ensomhed uden hjælp.

Derudover er det vigtigt, at man som klasselærer for eksempel begynder at danne grupperne i klassen. Det kan hjælpe de ensomme unge til at få nogle relationer.«

Vil du vide mere om Ventilen

  • Ventilen ligger på Bülowsvej 38.
  • Åbningstider: tirsdage fra kl. 18-21
  • Første gang du kommer, skal du være der kl. 17.30.
  • Du bliver taget imod af to frivillige, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig.
  • E-mail: frederiksberg@ventilen.dk
  • Ventilen er en frivillig, social ungdomsorganisation.
  • Ventilen fejrede i 2019 20 års jubilæum som landsdækkende organisation. Siden 1993 har Ventilen arbejdet med at afhjælpe og forebygge ensomhed blandt unge. Et arbejde som Ventilen modtog Tine Bryld Prisen for i oktober 2019.
  • Kilde: ventilen.dk
Annonce
Alarm112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Annonce
Alarm112

33-årig kokainchef idømt 16 års fængsel for indsmugling

Annonce
Indland

Ny girafunge er kommet til verden i Københavns Zoo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Zoologisk Have opgiver parring for i år: Fremmed panda-urin var ikke nok

Indland

Parringssæson på vej: Med importeret urin håber Zoo på pandababy

Alarm112

Politiet søger vidner: Video viser formodet gerningsmand på cykel efter skyderi

Annonce