Annonce
Klumme

Politikerne har lagt et røgslør ud for forældrene

'I mit møde med andre Frederiksberg-forældre, hænder det alt for ofte, at folk tror, vi har fået minimumsnormeringer, eller at det kommer lige om lidt', skriver Christina Sylvest Noer i sin klumme.  Pressefoto

På trods af at #HvorErDerEnVoksen netop har kunnet fejre sin to års fødseldag, og at det ligeledes er to år siden, at jeg, som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen på Frederiksberg, kaldte til ‘Barnevognsmarch’, så føles det fortsat som om, at vi står i stampe i vores kommunikation med nogle lokalpolitikere.

Særligt i forbindelse med hastebehandlingen af forvaltningens forslag om en omprioritering af to millioner kroner ørermærket til minimumsnormeringer, med opbakning fra K, V, SF og Å, oplevede vi i bevægelsen en følelse af, at vi igen og igen skulle starte vores argumenter ved A - på trods af to års lang, sej dialog og til tider heftig debat.

#HvorErDerEnVoksen har rykket ved meget - lokalt og nationalt - og vi har som bevægelse ikke tænkt os at stoppe vores kamp, da vi mener, det bør være en almen ret at have et minimumsfundament i alle landets institutioner. Et minimum gældende for hver enkelt institution og timer til sårbare og udsatte børn. Det skal komme oven i hatten, naturligvis. Alle børn har brug for et minimum, en bundprop for besparelser og effektivisering.

Annonce


Det pædagogiske personale, forældre, og vigtigst børnene, vil aldrig opleve en reel minimumsnormering. Kære politikere, det skal ikke bare syne godt, det skal føles godt.

Christina Sylvest Noer


I mit møde med andre Frederiksberg-forældre, hænder det alt for ofte, at folk tror, vi har fået minimumsnormeringer, eller at det kommer lige om lidt. Det skaber en uklarhed, fordi forældre oplever noget andet. Hertil må partierne bag budgetforliget 2021-2022 roses. De har i den grad formået at lægge et røgslør ud for alle forældre, for det er korrekt, at det på papiret kan syne af, at der bliver indført minimumsnormering i 2022, men de vil aldrig vise en egentlig 1:3 eller 1:6 normering. Det pædagogiske personale, forældre, og vigtigst børnene, vil aldrig opleve en reel minimumsnormering. Kære politikere, det skal ikke bare syne godt, det skal føles godt.

Frederiksberg er kendt for sine velholdte gader, grønne bænke og de mange små åndehuller i byen. Krads lidt i mørtlen, og gennemgribende skader i fundamentet kommer til syne. Den borgernære velfærd har i mange år været underprioriteret, hvilket særligt kommer til udtryk på børne- og ungeområdet. Her slås store, massive revner.

Disse revner har epokegørende betydning, helt ud til hver enkelt stue i daginstitutionerne. Det har betydning for relationen mellem børnene og det pædagogiske personale. Som kommune har vi brug for et kvalitetsstærkt dagtilbud, som lever op til anbefalingerne om minimumsnormeringerne - vi har ikke råd til at lade være.


Kommunalvalget 2021 står for døren, og forældrevælgensen #HvorErDerEnVoksen opfordrer til, at #BarnetsStemme høres og forvaltes, andet kan politikerne og vi som samfund ikke være bekendt.

Christina Sylvest Noer


Hertil burde det være en almen ret som forældre, der har deres børn i et dagtilbud, at opleve en gennemsigtighed. Der burde bære en egentlig normeringsopgørelse for hver enkelt institution, for hvis ikke man har et konkret og reelt indblik i, hvorledes de økonomiske midler anvendes og forvaltes i forhold til normeringer, hvordan kan en egentlig evaluering herpå så foretages? Normeringerne differentieres fra institution til instution, alt afhængig af den fordelingsnøgle der er, på baggrund af børnetal, anciennitet osv.

Måske ses vores lokale arbejde som påtrængende og urimeligt i politikeres øjne. Til tider møder vi modstand, som ligefrem anfægter, at 'det er en dårlig fugl, der tilsmudser sin egen rede', måske fordi vi i virkeligheden ved hvor skoen trykker? #HvorErDerEnVoksen anerkender det pædagogiske personales kvalitetsstærke arbejde, og vi anderkender dagtilbudsledelsen. I stedet rejser vi en kritik af den kommunale forvaltning af dagtilbuddene, da vi i forældrebevægelsen har en forståelse for, at hver enkelt pædagog kun har to arme, og det er nu en gang ikke nok.

Kommunalvalget 2021 står for døren, og forældrevælgensen #HvorErDerEnVoksen opfordrer til, at #BarnetsStemme høres og forvaltes, andet kan politikerne og vi som samfund ikke være bekendt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce