Annonce
Debat

Ulykkelige unge: Socialdemokratiet vil frede Headspace og Ventilen

 Foto: Michael Nørgaard

Debat: Den ulykkeligste generation i nyere tid. Det er hvad vores generation af unge er blevet kaldt. Og et år med corona, uvished og social isolation har bestemt ikke gjort livet lettere for dem.

Vi skal passe godt på vores unge! Og ekstra meget i denne svære tid. Socialdemokratiet ønsker derfor at frede vores børne- og ungerådgivninger, Headspace og Ventilen. Hos Headspace kan børn og unge få rådgivning og nogen at tale med om alt det, der gør ondt og er svært i livet. Det kan være ensomhed, mobning, depression, selvskade og sorg.


Annonce

Fra Socialdemokratiets side er det ufatteligt svært ved at forstå, at de to rådgivninger som følge af Konservative, Venstre, SF’s og Alternativets budgetforlig ikke har fået forlænget deres bevillinger. Dermed står de til at lukke den 31. december 2021

Gunvor Wibroe og Malte Mathies Løcke


Ventilen arbejder med at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Da Ventilen åbnede for 1,5 år siden på Frederiksberg estimerede man, at 1200 af vores unge følte sig meget ensomme. Nationale undersøgelser viser nu, at antallet er fordoblet som følge af det seneste års Corona-nedlukning. En meget bekymrende udvikling!

Det er ingen hemmelig, at Socialdemokratiet i sin tid fik gennemført at Headspace kom til Frederiksberg, og vi er sindssygt glade for Ventilen og foreningens vigtige indsats for at gøre ungdommen mindre ensom. Headspace og Ventilen er nødvendige som aldrig før. Derfor har vi fra Socialdemokratiets side ufatteligt svært ved at forstå, at de to rådgivninger som følge af Konservative, Venstre, SF’s og Alternativets budgetforlig ikke har fået forlænget deres bevillinger. Dermed står de til at lukke 31. december 2021.

Det er ubegribeligt! For vores unge har brug for en hånd i ryggen som aldrig før. Derfor appellerer Socialdemokratiet til, at der afsættes de nødvendige midler til at hjælpe vores sårbare unge. Og vi spørger først og fremmest vores konservative kollegaer: Vil I være med til at frede Headspace og Ventilen?

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Mest læste

Seneste nyt

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce