Annonce
Frederiksberg

Ungdomsskolen er flyttet - et par meter

Souschef Jens Barslev og skoleleder Esben Hansen fra Ungdomsskolen. - Foto: Heidi Engelund

Unge. Ungdomsskolen på Sofus Francks Vænge har byttet kvadratmeter med Skolen ved Nordens Plads, fået ny souschef og har ventelister til flere hold.

Annonce

SKOLE: »Vi har samme antal kvadratmeter, men har fået flere lokaler, så vi er godt tilfredse,« lyder det fra Ungdomsskolens leder, Esben Hansen, mens han pakker skolens bil med cykler sammen med souschef Jens Barslev.

Sommerferien er blevet brugt på at vælte vægge, indrette lokaler og pakke flyttekasser ned og ud igen på Sofus Francks Vænge, hvor Ungdomsskolen har adresse.

»Der skal bygges et plejecenter på Betty Nansens Allé lige ved Ungdomsskolen, og vi deler bygning med specialskolen Skolen ved Nordens Plads, så vi er flyttet ned i den anden ende af bygningen, så skolens elever kunne få mere plads og komme væk fra byggestøjen,« siger Esben Hansen.

Annonce

Flytning i to år

Dog er flytningen for de to skoler ikke permanent, men for to år mens byggeriet af plejecenter og stiforbindelse finder sted.

»Vi deler stadig nogle af lokalerne med Skolen ved Nordens Plads,« fortæller han.

Inde i et af lokalerne på Ungdomsskolen er der fuld gang i e-sport, hvor 15 elever sidder med høretelefoner på og er dybt koncentrerede om spillet på computerskærmene. Klokken er 14 og der er mange elever på Ungdomsskolen allerede, da matriklen både bliver brugt til valgfag for 7. klasserne og som gratis tilbud om eftermiddagen og aftenen.

Ungdomsskolens tilbud er blevet så populære, at der er ventelister til blandt andet smykkedesign, spinning, boksning for piger og styrketræning, men også sprog er populært blandt de 13-18 årige.

De mindre populære fag, der faktisk slet ikke blev oprettet er blandt andet grøn madlavning og filmkunst. Og så er der kommet nye fag som street art.

Annonce

Glad for udelivet

Souschef Jens Barslev, der tiltrådte stillingen ved årsskiftet på Ungdomsskolen kommer fra et job på Tre Falke Skolen, hvor han var i ti år.

»Jeg kan godt lide at arrangere ting, og synes Ungdomsskolen lød som et spændende sted at arbejde. Jeg synes, skolen er et behageligt sted at arbejde og så kan jeg godt lide udelivet.«

For er der et sted på Frederiksberg, der forstår at få de unge til at tage del i udelivet så er det Ungdomsskolen. Og tilbuddene er da også svære at modstå.

»Vi har stadig åben skole, hvor eleverne kan prøve kajakroning og mountainbike. Vi har arrangeret syv skiture, der allerede er udsolgt. Og hvert andet år cykler vi til Paris, det er meget populært. Til sommer er der 45 elever, der har meldt sig og vi begynder at træne ved årsskiftet, og vi skal cykle 120 km om dagen,« fortæller Jens Barslev med et smil.

Og så er der turen til Kenya, som Esben Hansen står for.

»Vi skal ned og besøge et børnehjem i Kenya omkring påske, og der er allerede udsolgt. Eleverne skal være med til at stå for undervisningen på børnehjemmet og tanken er, at vi skal lave et program med en dag på børnehjemmet.«

Annonce

Frederiksberg er besat

Ikke færre end 23 7. klasser har meldt sig til det historiske forløb ’Frederiksberg er besat’, der handler om besættelsen fordelt fra 24.-30. oktober.

Jens Barslev fortæller:

»Der er tale om et rollespil, der handler om bombningen af Shell-huset og Den franske Skole. Vi skal ned i en bunker, og vi tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Eleverne skal undervejs løse gåder, og de er alle medlemmer af modstandsbevægelsen Holger Danske,« fortæller han.

Annonce

Et ungdomsmiljø

Rundt omkring sidder Ungdomsskolens elever og snakker og hygger, og skolens café er også et populært sted, når der trænges til at blive tanket op med lidt at spise eller drikke.

Så Esben Hansen og Jens Barslev er godt tilfredse med, at Ungdomsskolen ikke er flyttet alt for mange meter.

»Her er kommet et ungdomsmiljø herude,« siger Esben Hansen og lader sig afbryde, da et ungt hoved dukker op i døråbningen for at låne et kabel.

Du kan selv tjekke Ungdomsskolens tilbud ud på www.frbung.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce