Annonce
Ugeavisen Haderslev

Økonomi skal ikke være en hindring for sportstalenterne

John Skovby, der er formand for Haderslev Sportsakedemi, glæder sig over, at de tilknyttede talenter fremover skal betale 5000 kroner om året for at være en del af setuppet mod 9200 kroner tidligere. De 5000 kroner er brugerbetaling til fitness og til betaling af mad efter morgentræninger.Arkivfoto:Timo Battefeld
Det skal ikke være økonomi, der sætter en stopper for, at man bliver en del af TalentCenter Haderslev. Fremover er der en brugerbetaling på 5000 kroner i stedet for 9200 om året. Det glæder samarbejdsklubberne.

Det bliver fremover billigere at være en del af TalentCenter Haderslev.

Hidtil har det kostet 9200 kroner om året at være en del af TalentCenter Haderslev, men nu sættes den i stedet til 5000 kroner. Håbet er, at det skal være med til at fjerne den sten i skoen, som betalingen har været for nogle.

Pengene er brugerbetaling til fitness og restitutionsmiddage efter morgentræning.

Sportsakademiet, der er klubbernes repræsentant, har siden etableringen ydet startstøtte til kommunens repræsentant, TalentCenter Haderslev, med 250.000 kr. årligt. Det er nu efter gensidig aftale afløst af en reel afregning i form af sekretær-bistand, lyder det i en pressemeddelelse.

Den nye aftale glæder John Skovby, der er formand for Haderslev Sportsakademi:

- Haderslev Sportsakademi og TalentCenter Haderslev har siden 2018 arbejdet på at skabe de mest ideelle forhold for det at være ”et godt talent” i Haderslev kommune. Det overordnede setup er på plads, og nu kan vi prioritere udvikling af nye områder, hvor vi bl. a. er meget optaget af ”Piger i Sporten”. Dertil kommer, at vi nu kan bakke op om træneruddannelse og bestyrelsesarbejde ude i klubberne, der vil styrke deres fundament, som igen kan styrke deres setup mod en mere bæredygtig udvikling. Alt dette i et stærkt samarbejde med kommunen via TalentCenter Haderslev.

Annonce

Glæde flere steder

Også hos SønderjyskE/HFK er der glæde:

- Vi er meget glade for den nye ordning i SønderjyskE. Nu kan alle spillere jagte deres sportslige drøm uanset baggrund og indkomst. Økonomien kan ikke længere spænde ben for, at fodboldspillere bliver en del af setuppet, og det bliver nemmere for os, at fastholde spillere og forældre i vores setup, udtaler Talentchef i SønderjyskE/HFK, Thomas Vilstrup. Håndboldklubben Team Haderslev KFUM (THK) er særdeles tilfredse med at prisen for at være en del af talentsetuppet nu sænkes drastisk – og de forventer og mærker allerede, at spillere udefra i højere grad søger ind i talentsetuppet. THK har siden TalentCenter Haderslevs (TCH) fødsel været med omkring hele talent setuppet, og profilerer stort af samarbejdet.

- Især supporterfunktionen med fysisk træner, diætist, mentaltræner og behandlermuligheden har haft kæmpe indflydelse for udviklingen af håndboldens talenter, hvor man senest har sendt to unge talenter i SønderjyskEs herreliga trup. Men også det strukturerede daglige setup med morgentræning, morgenmad og styrketræning, i samarbejde med uddannelsesstederne, hjælper talenterne på vej i trygge rammer, udtaler talentchef Jan Pedersen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

80-årige Kirsten har masser af gå-på mod: Selv om det gør lidt ondt hist og pist, så må man bare lette måsen og se og komme i gang

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce